ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Νεκρούς θρηνεί η κεντρική Ευρώπη, που πλήττεται από σφοδρές χιονοπτώσει με αποτέλεσμα να επικρατούν πολικές θερμοκρασίες. Την κατάσταση δυσχεραίνει η έλλειψη ρωσικού αερίου, καθώς η Μόσχα έχει κλείσει τις στρόφιγγες στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η τροφοδοσία πολλών ευρωπαϊκών και βαλκανικών χωρών.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι δέκα στην Πολωνία, οι οποίοι πέθαναν από το τσουχτερό κρύο, καθώς η θερμοκρασία έχει πέσει στους -25 βαθμούς Κελσίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Στην Ιταλία, μιλανέζος επιχειρηματίας που στεκόταν σε μπαλκόνι, σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε η μαρκίζα και τμήμα του τοίχου από το βάρος του χιονιού, ενώ ένας 47χρονος Σέρβος βρέθηκε παγωμένος στο σπίτι του λίγο έξω από τη Ρώμη.

Στο Μιλάνο το χιόνι έφτασε τους 30 πόντους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να φτάσουν στις δουλειές τους. Η Γερμανία πέρασε την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, καθώς το θερμόμετρο έδειξε - 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιταλία και τη Γαλλία έχουν προκληθεί προβλήματα στις συγκοινωνίες: τα δύο αεροδρόμια του Μιλάνου έκλεισαν, ενώ ανεστάλησαν δρομολόγια τρένων στη συνήθως ηλιόλουστη νότια Γαλλία. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι στο ζωολογικό κήπο της Ρώμης οι υπεύθυνοι μοίραζαν στους χιμπατζήδες ζεστό τσάι, μπισκότα και κρουασάν για έξτρα θερμίδες.

Χριστούγεννα χωρίς θέρμανση στη Σερβία

Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη Σερβία γιόρτασαν την Τετάρτη (7/1), ανήμερα τα Χριστούγεννα, χωρίς θέρμανση, λόγω του προβλήματος με το ρωσικό αέριο που έχει προκύψει λόγω της διαμάχης Μόσχας-Κιέβου.

Σε οχτώ πόλεις αντιμετωπίζονται σοβαρά προβλήματα, αφού το σύστημα τηλεθέρμασνης λειτουργεί αποκλειστικά με φυσικό αέριο και δεν υπάρχει δυνατότητα μετατροπής των καυστήρων ώστε να μπορέσει να γίνει χρήση υγρών η και στερεών καυσίμων. Στο Βελιγράδι δεν αναμένεται να παρουσιαστούν προβλήματα θέρμανσης, αφού -όπως ανακοινώθηκε- όλοι οι σταθμοί τηλεθέρμανσης έχουν την δυνατότητα χρήσης υγρών καυσίμων.

Στην πόλη του Νόβισαντ, 25.000 διαμερίσματα έμειναν χωρίς θέρμανση, ενώ όλες οι υπηρεσίες, τα δημόσια ιατρεία και τα μαγαζιά που δεν έχουν θέρμανση θα δουλέψουν με μειωμένο ωράριο. Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκονται επίσης οι πόλεις Ζρένιανιν, Βρισατς, Πάντσεβο, στις οποίες έντονα προβλήματα θα αντιμετωπίσει και η βαριά βιομηχανία, αφού πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούσαν φυσικό αέριο στην διαδικασία παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: