ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, ΜΕΡΟΣ 3ο - ΑΝΤΡΑΣ 'Η ΓΥΝΑΙΚΑ?

Ορίστε και το τρίτο μέρος της μονολογούς πολυλογίας. Το ονομάζω έτσι επειδή και μονολογώ και το καταπληκτικό αυτό έργο (ε ρε σάλια...θα γλιστρήσω...) έχει πολλά μέρη. Ποιος "άρχοντας των δαχτυλιδιών"? Σιγά την τριλογία. Ο "Νονός" εντάξει, το καταλαβαίνω γιατί λέγεται τριλογία. Σαν τη δική μου πολυλογία, όμως, τίποτα...Για να μην αρχίσω το ανούσιο μπλα μπλα από τώρα, διευκρινίζω πως το τρίτο μέρος με τις φιλοσοφίες θα ασχοληθεί με το αιώνιο ερώτημα "Καλύτερο να είσαι άντρας ή γυναίκα?"... Και για την αποφυγή παρεξηγήσεων (επειδή ξέρω ότι μερικοί από σας είστε πολύ άτιμα μυαλά) δηλώνω πως στα πλεονεκτήματα του να είσαι γυναίκα θα βάλω τη φαντασία μου να οργιάσει.

Πάμε πρώτα στον άντρα. Οι περισσότεροι άντρες γνωρίζουν από μπάλα, πολιτική και αυτοκίνητα. Ξέρουν να ορίσουν τι είναι το οφσάιντ και τις περισσότερες φορές αυτοί κρατούν το τιμόνι. Εάν βλέπουν αθλητικά δεν τους λέει κανένας τίποτα, ενώ το να τρώνε πίτσα με το χέρι αποτελεί μαγκιά και όχι κάτι το αντιαισθητικό. Μπορούν να τρώνε όσο τζατζίκι θέλουνε, γιατί στην τελική είναι και εθνικό μας προϊόν (αυτό ισχύει για τους Έλληνες). Το βράδυ ροχαλίζουν κι αυτό ο υπόλοιπος κόσμος το αντιμετωπίζει ως κάτι το φυσικό. Οι καλύτεροι σεφ στον κόσμο είναι άντρες, τα ροκ συγκροτήματα και οι μεγάλες προσωπικότητες ήταν κυρίως άντρες και γενικά, ο άντρας μπορεί να καυχιέται ότι δημιουργήθηκε πρώτος. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα είναι το κατούρημα. Αν βαριέσαι να πας μέχρι την τουαλέτα, κατουράς από την πόρτα. 'Η, αν οι περιστάσεις δε σου επιτρέπουν την πρόσβαση στα ιδιαίτερα, κατουράς όπου γουστάρεις. Δε σε νοιάζει αν κάθεσαι με ανοιχτά τα πόδια, γιατί δε φοράς φούστα. Εδώ να κάνω μια διευκρίνιση, ότι αυτό δεν ισχύει για τον "αισθάνομαι" Σάκη Ρουβά. Οι Έλληνες του 1821 που πολέμησαν ήταν άντρες, αν και υπήρχε και μια Μπουμπουλίνα και μία άλλη πώς τη λέγανε...Όσες χιλιάδες φορές κι αν ξυριστεί μια γυναίκα (πχ στο πόδι της), ποτέ δε θα ξυριστεί όσο καλά ξυρίζεται ένας άντρας στο πρόσωπο. Εκτός βέβαια, αν η γυναίκα κάποτε ήταν άντρας. Εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Τα άσπρα μαλλιά έχουν και τη γοητεία τους, εξάλλου μόνο τον Τζορτζ Κλούνεϋ να σκεφτεί μια γυναίκα μπορεί να κάνει θαύματα. Στις διάφορες χαιρετούρες με γνωστούς στο δρόμο αρκεί ένα σφύξιμο του χεριού κι όχι σαχλές αγκαλίτσες και σαλιάρικα φιλάκια. Όταν κουρεύεσαι, ακόμη και κανείς να μη σχολιάσει το κούρεμα ή ακόμα κι αν δεν το παρατηρήσει ούτε ένας, απλά χέστηκες...Ενώ, αν μια γυναίκα αλλάξει χτένισμα και δεν ακούσει καμιά 30αριά φορές ότι έγινε κούκλα τότε παθαίνει κρίση άγχους και αβεβαιότητας για τον εαυτό της. Αυτονόητα και παγκοσμίως γνωστά πράγματα...Δεν χαρακτηρίζεσαι κοριτσοάγορο, καθώς ο όρος δεν υπάρχει ή τουλάχιστον χρησιμοποιείται πιο σπάνια από ότι παίρνει πρωτάθλημα η ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, αν κάνεις παρέα με κορίτσια δεν είναι καθόλου κακό. Αν και από μια ηλικία και μετά δε θεωρείσαι καζανόβας αλλά ομοφυλόφιλος. Αυτό είναι άλλο θέμα και το παρατάω ως έχει. Και επειδή δε θέλω να γράφω για το πόσο καλό είναι να είσαι άντρας, το σταματώ εδώ. Το πολύ πολύ σε κάποια διόρθωση της ανάρτησης να προσθέσω άλλα λίγα.

Και πάμε τώρα στις γυναίκες. Το "ωραίο φύλο" όπως αποκαλούνται. Δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά πλεονεκτήματα των γυναικών, ίσως να έπρεπε να τα γράψει γυναίκα. Αλλά θα κάνω φιλότιμες προσπάθειες να σκεφτώ όσο το δυνατόν περισσότερα. Η χαρά της μητρότητας είναι σίγουρα ένα απ' αυτά. Δεν είναι περίεργο να βάφεις το μαλλί σου και να αλλάζεις κάθε βδομάδα χτένισμα. Αντιθέτως, αρέσει στα άτομα γύρω σου (τις περισσότερες φορές). Ακόμη και ράσα μπορεί να βάλει μια γυναίκα, θα ισχυριστεί ότι είναι ρόμπα και όχι ράσα (αν και η ίδια θα γίνει ρόμπα έτσι κι αλλιώς...) και όλα καλά. Όταν μια γυναίκα δεν ξέρει τι είναι το οφσάιντ όλα καλά (νορμάλ όλα ρεεε), ενώ όταν ξέρει όλα τέλεια. Και χάλια να μαγειρέψει κάποια, θα της πουν ότι το φτιαξε καλό. Απλά θα φταίει το λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο αλατάκι που θα 'πεσε καταλάθος. Πάμε τώρα σε όσα λέει ο φίλτατος καθηγητής (ένας και μοναδικός είναι - ονόματα δε λέμε). Μια γυναίκα ποτέ δεν αγχώνεται, πάντα αγχώνει και ποτέ δεν μπερδεύεται, πάντα μπερδεύει. Αυτά, επαναλαμβάνω, δεν ήταν δικές μου εμπνεύσεις...Χαζομπαμπάς με κόρη γίνεται, με γιο πολύ δύσκολα...Κάθε κούκλα που θέλει η κοπέλα στο τέλος την αποκτά, ενώ ο μπέμπης κάθε νίντζα πολεμιστή που θέλει τον βλέπει μόνο στην τηλεόραση και στα ράφια των μαγαζιών. Οι εξαιρέσεις κι εδώ ελάχιστες, με μόνο λόγο ύπαρξης την επιβεβαίωση του κανόνα. Τα αντικείμενα που έχει στην κατοχή της μια γυναίκα, λοιπόν, είναι πολλαπλάσια αυτών ενός άντρα. Μόνο και μόνο αυτά που κουβαλούν τα θηλυκά στις τσάντες τους είναι κάτι δεκάδες πράματα...Να με συγχωράτε, όμως δεν ξέρω τι άλλο να γράψω στα πλεονεκτήματα των γυναικών.

Συμπερασματικά, λέω το εξής φιλοσοφημένο. Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, καλό είναι. Το καθένα έχει τα πλεονεκτήματά του. Και στην τελική, αν δε γουστάρεις αυτό που είσαι πας σε έναν γιατρό και στα αλλάζει...Εγώ είμαι αντίθετος μ' αυτό, μόνο και μόνο επειδή κοστίζει εκατομμύρια...

1 σχόλιο:

αδης είπε...

Ματσαρα...Ωστοσο πιστευω η Μαντσεστερ κοιταξε την μπαρτσα στα ισα.Ωστοσο η Μπαρτσα ειναι η μεγαλυτερη ομαδα των τελευταιων ετων.