ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ: ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ


Το άλμπουμ του Γιάννη Ζουγανέλη κυκλοφορεί πλέον στα δισκοπωλεία. Αποτελεί μια καλή επιλογή για διασκέδαση, μιας και ο Ζούγα είναι εγγύηση σ' αυτόν τον κλάδο. Το cd περιλαμβάνει 15 τραγούδια, με το πρώτο να δίνει το όνομά του στο άλμπουμ. Πρόκειται για τη διεθνώς αναγνωρισμένη επιτυχία του Γιάννη "έρωτας είναι ο Γιάννης". Ακολουθεί η λίστα με τα τραγούδια και περιγραφή από τον ίδιο τον Γιάννη Ζουγανέλη:

Τραγούδια:
1. ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ
2. ΕΙΣΑΙ ΔΗΘΕΝ
3. Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΡΟΚΑ
4. ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΟΥ
5. ΜΙΑ ΛΕΞΗ
6. ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
7. ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ
8. ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ
9. ΜΗ ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙΣ
10. ΨΑΧΝΟΜΑΙ... Ο ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ
11. ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥΛΙ
12. THE GREEK METAL
13. ΜΙΑ ΦΩΝΗ
14. ΑΛΛΟΥ ΣΥΧΝΑΖΩ
15. ΑΝΑΨΕ - ΣΒΗΣΕ

Περιγραφή από τον ίδιο τον Ζούγα:
Αγαπητέ ακροατή, έβγαλα δίσκο.

Θα μου πεις «γιατί;» Ε! αυτό αναρωτιέμαι και γω. Αξίζει άραγε τον κόπο; Κόπος υπήρξε, δεν ξέρω όμως αν αυτό που βγήκε αξίζει. «Ερωτας είναι ο Γιάννης» λοιπόν. Το φωνάζουν οι γυναίκες γιατί το νιώθουν. Το μισούν οι άντρες γιατί ζηλεύουν.

15 τραγούδια και κάθε τραγούδι καμία σχέση το ένα με το άλλο. (Παλιότερα θα έλεγαν ένα μωσαϊκό, μια πανσπερμία ιδεών) Εγώ λέω αυτό μπορώ, αυτό κάνω.

Cd για γέλια και για κλάματα (δίνω ατάκες για κριτικούς), γιατί πότε γελάς, πότε κλαις, πότε εκνευρίζεσαι όταν το ακροάζεσαι. Σε μουσικές εμού του ιδίου και έχω γράψει μακράν τους καλύτερους στίχους από τους άλλους ποιητές που συνεργάστηκα, που είναι οι: Φίλιππος Γράψας, Λίνα Δημοπούλου, Μάτα Μπαλτά, Μαίρη Φασουλάκη και ο Κώστας Αποστολάκης.

Προσπάθησα να έχω τις συμμετοχές των φίλων μου Β.Παπακωνσταντίνου, Λ.Μαχαιρίτσα, Σ.Μπουλά, αλλά δεν δέχτηκαν, δεν τους άρεσαν τα τραγούδια (λες κι αυτοί λένε καλύτερα). Τελικά έψησα τους Π.Μουζουράκη, Γ.Μυλωνά, Β.Ασημάκη, Α.Κωνσταντόπουλο, Λ.Μπαλάφα, τη Μ.Πολυχρονίδη και τον Στ.Πασπαράκη χωρίς να πάρουν δεκάρα. Εχουν όμως κερδίσει πόντους και prestige από τη συμμετοχή τους στο έργο μου.

Εργο έγχρωμο σινεμασκόπ, γιατί όλα τα τραγούδια εξιτάρουν τη φαντασία και παραπέμπουν στον κινηματογράφο. Κάθε τραγούδι και μια ταινία. Μ’ ένα σμπάρο δηλαδή 15 τρυγόνια σε μια εποχή που θα έπρεπε να απαγορευτεί το κυνήγι αφού ζούμε σε ένα κόσμο κυνηγημένων.Προσέξτε, επειδή η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική και η μουσική μου είναι για σκότωμα, επιτρέπω στους γύφτους και τους μαύρους να κουρσέψουν το cd μου και να το βγάλουν στην πειρατεία.

Πέρα απ’ όλα αυτά καταγγέλλω:Οτι πρόκειται για ένα έργο-τομή στο ελληνικό τραγούδι, συνέχεια των μεγάλων έργων όπως «ΑΑξιον Εστί», «Μεγάλος Ερωτικός», «Αγιος Φεβρουάριος» - Αγιος Φανούριος κλπ. Εχει δε συλλεκτική αξία και φωτογραφίζει τη ζωή μας που τρελάθηκε. Μια μουσική περίπτωση που θα συντροφεύει τα ξημερώματα των καταθλιπτικών, των κατατρεγμένων, των καταραμένων.

Ενας φτηνός δίσκος για όλους. Υπάρχουν κομμάτια που είναι ακατάλληλα για ανηλίκους παρότι αποσπάσαμε την γονική συναίνεση των άτεκνων.

Κυκλοφορεί δυστυχώς με το νόμο από την MINOS-EMI στα λίγα εναπομείναντα καταστήματα δίσκων.

Ο εμπνευσμένος Γιάννης Ζουγανέλης.