ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

Σφίγγουν οι ισραηλινές δυνάμεις τον κλοιό γύρω από την πόλη της Γάζας, ενώ ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά» στον πόλεμο κατά της Χαμάς, ο οποίος έχει εισέλθει στη 18η ημέρα, με τους νεκρούς Παλαιστινίους να ξεπερνούν τους 900.

Εκρήξεις και σφοδρά πυρά πολυβόλων αντηχούσαν στην πόλη μετά την προώθηση των ισραηλινών αρμάτων μάχης πιο κοντά στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της, χωρίς ωστόσο να εισβάλουν σε αυτό, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία 18 Παλαιστίνιοι ένοπλοι, οι περισσότεροι μέλη της Χαμάς, και 3 πολίτες σκοτώθηκαν σε μάχες στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που αντιπροσωπεία της Χαμάς επαναλάμβανε τις συνομιλίες με την Αίγυπτο για το προτεινόμενο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποιούσε επιθέσεις σε 60 στόχους, μεταξύ των οποίων σήραγγες που χρησιμοποιούνται από τους μαχητές της Χαμάς για να περνούν λαθραία όπλα από την Αίγυπτο, τοποθεσίες στις οποίες κατασκευάζονται όπλα και θέσεις της διοίκησης της Χαμάς, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Και η ισλαμιστική οργάνωση εκτόξευσε δύο ρουκέτες στην Μπιρσέβα του νότιου Ισραήλ, χωρίς όμως να προκαλέσει θύματα.

Την ίδια ώρα, η ανθρωπιστική κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική, καθώς όπως αναφέρουν ανθρωπιστικές οργανώσεις υπάρχουν ελλείψεις σε ζωτικά είδη, συμπεριλαμβανομένου του νερού, ενώ η έλλειψη καυσίμων προκαλεί τακτικά διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Το Ισραήλ έχει επιτρέψει τις καθημερινές μεταφορές τροφίμων και φαρμάκων. Ωστόσο σε νέα έκθεσή του το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) σημειώνει ότι η τρίωρη καθημερινή παύση των ισραηλινών επιθέσεων για να διευκολυνθεί η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας αποδεικνύεται "θλιβερά ανεπαρκής".

Σε ό,τι αφορά τον τραγικό απολογισμοί, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, οι Παλαιστίνιοι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 933 ενώ 4.000 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στις 27 Δεκεμβρίου. Ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα ανέφερε ότι σχεδόν 400 από αυτούς είναι γυναίκες και παιδιά.

Από πλευράς Ισραηλινών, συνολικά 13, 10 στρατιώτες, αλλά και τρεις άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έναρξη της Τρίτης Φάσης της ισραηλινής επίθεσης ενδέχεται να περιπλέξει τις προσπάθειες για εκεχειρία, θα οδηγήσει σε σφοδρές οδομαχίες και θα προκαλέσει μεγάλες απώλειες και στις δύο πλευρές, μια πολιτικά ριψοκίνδυνη κίνηση λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: