ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Με το πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στις 12, σήμερα, το μεσημέρι στα Προπύλαια... καλωσορίζουν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί τον νέο υπουργό Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Μετά την περίοδο των εορτών, μαθητές και φοιτητές προσήλθαν χθες στα σχολεία και τα αμφιθέατρα των ιδρυμάτων, λαμβάνοντας -σε πρώτη φάση- αποφάσεις για συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο.

Μαθήματα σε αρκετές πανεπιστημιακές σχολές και σχολεία έγιναν σήμερα, ωστόσο σαφέστερη εικόνα για τη διάρκεια και τη μαζικότητα των κινητοποιήσεων θα υπάρχει από Δευτέρα, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι γενικές συνελεύσεις μαθητών και φοιτητών αλλά και οι κατευθύνσεις που θα δοθούν από τα αντίστοιχα Συντονιστικά.

Ενα από τα μεγάλα στοιχήματα πάντως της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σημερινό συλλαλητήριο ήταν άτομα που θα έχουν ως στόχο τη δημιουργία επεισοδίων, αλλά και τα ίδια τα ιδρύματα που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Ηδη, οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχουν προχωρήσει σε επαφές με εκπροσώπους φοιτητικών παρατάξεων και έχουν ζητήσει απ όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να περιφρουρήσουν τα ιδρύματα.

Την πρώτη του ερώτηση, πριν καλά καλά αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, δέχτηκε ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή τις καταστροφές που υπήρχαν στα πανεπιστήμια, ζητάει να μάθει σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το υπουργείο ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απογραφής των ζημιών με στόχο την αποκατάστασή τους και τη μικρότερη δυνατή διατάραξη του εξαμήνου.

Η κ. Διαμαντοπούλου πάντως, μιλώντας χθες, σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος για το άσυλο, σε περιπτώσεις που πραγματοποιούνται βανδαλισμοί μέσα στα ιδρύματα και τάχθηκε στο πλευρό των πρυτανικών αρχών που ζήτησαν να περιφρουρηθούν τα ιδρύματα από τα ίδια τα μέλη της κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: