ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟ 14/2 ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

Ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρεία αναμένεται να υποστούν όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά το ΜΕΤΡΟ. Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να "αραιώνουν" τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, καθώς εκτελούνται έργα σε μερικούς σταθμούς της γραμμής. Από 14/2 θα κλείσουν οι σταθμοί της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ, Εθνική Άμυνα - Αεροδρόμιο. Μεγάλη η χάρη του Αγίου Βαλεντίνου. Δηλαδή όποιος ερωτευμένος προλάβει να πάει στην κοπελιά του έχει καλώς. Οι άλλοι θα τρέχουν και δε θα φτάνουν. Κλείνουν οι σταθμοί με σκοπό την κατασκευή (επιτέλους) σταθμών στο Νομισματοκοπείο, στον Χολαργό και στην Αγία Παρασκευή.

Τερματικός σταθμός της γραμμής για το παραπάνω διάστημα θα είναι η Εθνική Άμυνα ενώ για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα δημιουργηθεί νέα λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει τους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας και Εθνική Άμυνα και θα πυκνώσουν τα δρομολόγια τόσο των υπαρχουσών λεωφορειακών γραμμών αλλα και του Προαστιακού.
Στο σταθμό του Νομισματοκοπείου, κατασκευάζεται παράλληλα και υπόγειος χώρος στάθμευσης 630 θέσεων. Στο χώρο του σταθμού, θα υπάρχει και στάση για λεωφορεία.

Ο Γιώργος Σουφλιάς σε δηλώσεις του μίλησε για τα έργα στις γραμμές του ΜΕΤΡΟ, λέγοντας πως μέχρι το τέλος του έτος θα 'χουν ανοίξει δύο νέοι σταθμοί. Στο Δημαρχείο του Περιστερίου και στην Ανθούπολη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για προμήθεια 17 καινούριων συρμών, κάτι που θα κοστίσει γύρω στα 155.000.000 ευρώ. Τον Απρίλιο θα υπάρξουν νεότερα για το διαγωνισμό, καθώς θα ανακοινωθεί ο νικητής. Ο υπουργός μίλησε επίσης και τον διαγωνισμό για επέκταση της γραμμής στα Δυτικά Προάστια, με κατάληξη τον Πειραιά. Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου οι διαγωνιζόμενες τεχνικές εταιρίες θα καταθέσουν τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος. Η επέκταση αυτή είναι μήκους 7,6 χιλιομέτρων με έξι σύγχρονους σταθμούς.

Τέλος, αναμένεται και δημιουργία 4ης (!) γραμμής του ΜΕΤΡΟ. Θα είναι σε σχήμα πετάλου και θα ξεκινά από το Γαλάτσι. Στη συνέχεια, θα φτάνει στο Πανεπιστήμιο και απο εκεί μέσω Παγκρατίου θα καταλήγει στο Μαρούσι. Η γραμμή αυτή προορίζεται να διαθέτει 20 σταθμούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις όσο αφορά τον τρόπο χρηματοδότησης της κατασκευής της, αλλά και τον σχετικό διαγωνισμό για να βρεθεί "ανάδοχος" να αναλάβει να φέρεις εις πέρας το μεγάλο και σημαντικό αυτό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: