ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

WINDOWS 7


Το νέο λειτουργικό της αμερικανικής εταιρίας Windows 7 θα παρουσιαστεί σε πέντε ολοκληρωμένες εκδόσεις και όχι σε μία, όπως ενδεχομένως να επιθυμούσαν ορισμένοι. Η επιλογή της αυτή έρχεται να συμπληρώσει παλαιότερη, βάσει της οποίας τα υπό αντικατάσταση Vista επίσης διετίθεντο σε διάφορες εκδόσεις, στρατηγική για την οποία είχε δεχτεί κριτική.

Με την κίνηση αυτή αναμένεται να καλύψει διαφορετικές αγορές, επομένως και ανάγκες. Από την πλευρά της η Apple φαίνεται να παραμένει στη μία και μοναδική έκδοση του λειτουργικού, στρεφόμενη προφανώς προς την αγορά υψηλής κατηγορίας.

Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Microsoft, Bill Veghte, η εταιρία φαίνεται να εντοπίζει το ενδιαφέρον της μόνο σε δύο εκδόσεις, οι οποίες θα συναποτελέσουν συνολικά το 80% των πωλήσεων του νέου λειτουργικού.

Επίσης, αναφέρεται ότι σε αντίθεση με τα Vista κάθε ανώτερη έκδοση των «7» θα συμπεριλαμβάνει όλες τις δυνατότητες των αμέσως κατώτερων. Για παράδειγμα, στα Vista η έκδοση Home Premium περιείχε το Media Center, κάτι που δεν ίσχυε για την έκδοση Business.

Αναλυτικά τα «7» θα περιλαμβάνουν τις εκδόσεις Starter, Home Basic, Home Premium, Professional & Ultimate. Επισημαίνεται ότι σε αντίθεση με τα Vista, η έκδοση Home Basic θα απευθύνεται μόνο στις αναδυόμενες αγορές, επομένως και σε πιο προσιτή τιμή.

Οι επιμέρους εκδόσεις θα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

Starter Edition: Πρόκειται για την πλέον «ελαφριά» έκδοση, η οποία θα απευθύνεται κυρίως στα λεγόμενα netbooks, δηλαδή στα μηχανάκια που εμφανίστηκαν πρόσφατα και έχουν μικρές οθόνες, αντίστοιχα μικρές διαστάσεις και περιορισμένες δυνατότητες. Δεν θα περιλαμβάνουν μια σειρά από σημαντικές δυνατότητες, όπως, για παράδειγμα, το Media Center και δυνατότητες οθόνης αφής. Ομως, θα διαθέτουν εφαρμογές όπως οι Taskbar και Home Group.

Home Basic: Θα απευθύνονται μόνο στις αναδυόμενες αγορές. Σε γενικές γραμμές αναμένεται να χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στο Ιντερνετ, καθώς και για την εκτέλεση βασικών εφαρμογών παραγωγικότητας.

Home Premium: Eίναι η έκδοση στην οποία η Microsoft αναμένεται να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής ώθησης. Μεταξύ των άλλων, στις δυνατότητές τους θα περιλαμβάνονται Media Center, υποστήριξη οθόνης αφής, πλήρη γραφικά Aero glass, βελτιωμένη υποστήριξη media format και streaming, καθώς και εύκολο διαμοιρασμό αρχείων με την εφαρμογή των Libraries.

Professional: Είναι η επιχειρηματική εκδοχή που θα απευθύνεται σε εργαζόμενους στο σπίτι και σε μικρές επιχειρήσεις. Θα περιλαμβάνει ευκολίες, όπως advanced network backup και Encrypting File System. Παρʼ όλα αυτά, η εφαρμογή BitLocker διατηρείται για τις εκδόσεις Enterprise και Ultimate.

Enterprise: Θα διαθέτει όλες τις ιδιότητες της αμέσως προηγούμενης έκδοσης συν την εφαρμογή προστασίας BitLocker, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων όπως οι μονάδες USB flash drives και εξωτερικών δίσκων. Επίσης θα περιλαμβάνει την εφαρμογή DirectAccess.

Ultimate: Θα διαθέτουν κάθε μεμονωμένη δυνατότητα που έχει αναπτυχθεί για το νέο λειτουργικό και θα απευθύνεται στους ενθουσιώδεις χρήστες της τεχνολογίας.
Είναι ενδιαφέρον ότι όσοι χρησιμοποιούν ακόμη το λειτουργικό «ΧΡ» της Microsoft, για να εγκαταστήσουν τα «7» θα πρέπει να κάνουν πλήρη εγκατάσταση από την αρχή. Αντίθετα, για όσους έχουν τα Vista θα αρκεί μια αναβάθμιση για να περάσουν στα «7», ενώ θα μπορούν να κρατήσουν τις υπάρχουσες εφαρμογές και τα αρχεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: