ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια για την έκβαση των σημερινών εκλογών στο Ισραήλ καθώς αναλυτές κάνουν λόγο για μάχη στήθος με στήθος μεταξύ των υποψηφίων. Εν μέσω συνεχιζόμενων προσπαθειών εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας για την επίτευξη μιας εκεχειρίας μακράς διάρκειας μεταξύ του Τελ Αβίβ και της Χαμάς και ενώ οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να απαντάνε με αεροπορικές επιδρομές στη ρίψη ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, περίπου 5,3 εκατ. ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης του δεξιού Λικούντ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συνέχιζε να προηγείται μέχρι και την τελευταία στιγμή στις δημοσκοπήσεις, η υπ. Εξωτερικών και ηγέτης του «κεντρώου» Καντίμα, Τζίπι Λίβνι, φαίνεται πως κατάφερε να μειώσει σημαντικά την ψαλίδα. Με τις σφυγμομετρήσεις να δίνουν στον «Μπίμπι» 25 με 27 έδρες και στην πρώην πράκτορα της Μοσάντ, Λίβνι, 22 με 23 έδρες (σε σύνολο 120 της Κνεσέτ), οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι υπολογίζονται γύρω στο 10%, αναμένεται να είναι αυτοί που θα κρίνουν τον νικητή της κρίσιμης αναμέτρησης.

Σε μία ύστατη προσπάθεια για να κερδίσουν τους αναποφάσιστους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών μιας προεκλογικής εκστρατείας που επισκιάστηκε από τον 22ήμερο πόλεμο στη Γάζα με αποτέλεσμα να επικεντρωθεί κυρίως σε θέματα ασφάλειας, οι επίδοξοι πρωθυπουργοί του Ισραήλ τα έπαιξαν όλα για όλα ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης και σκληραίνοντας τον λόγο τους.

Ετσι, ο πρώην πρωθυπουργός Νετανιάχου, ο οποίος έχει υποσχεθεί να «τελειώσει» με τη Χαμάς στη Γάζα, επισκέφτηκε τα υψίπεδα του Γκολάν όπου φύτεψε έναν ευκάλυπτο δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιστραφούν ποτέ στη Συρία, ενώ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Οχθη, δεν δίστασε να καταγγείλει ότι κάποιοι θέλουν να αποσπάσουν τη Δυτική Οχθη από το Ισραήλ για να την παραδώσουν «στη Χαμάς και το Ιράν».

Ο Νετανιάχου δεν δίστασε δε να εξαπολύσει έντονη επίθεση και εναντίον του πιθανού μετεκλογικού του συμμάχου, του ακροδεξιού Αβιντγκόρ Λίμπερμαν που ηγείται του κόμματος Ισραέλ Μπεϊτένου που έρχεται τρίτο στις δημοσκοπήσεις, χαρακτηρίζοντας την ψήφο στον Λίμπερμαν ως «μια χαμένη ψήφο». Από την πλευρά της η Λίβνι, η οποία ευελπιστεί να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Ισραήλ μετά την Γκόλντα Μέιρ το 1974, επέλεξε να ρίξει το βάρος της εκστρατείας της τις τελευταίες ημέρες στην... ψήφο των γυναικών.

Με συχνές αναφορές στην Γκόλντα Μέιρ, η Λίβνι, η οποία απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβρη με συνέπεια να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, η πρώην πράκτορας της Μοσάντ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «αποτυχημένο» τόσο τον πρώην πρωθυπουργό Νετανιάχου όσο και τον νυν υπ. Αμυνας και επίσης τέως πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: