ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ''ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ'' ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ


Η δράση των αδελφών Παλαιοκώστα, του Νίκου και του Βασίλη, έχει απασχολήσει από το τέλος της δεκαετίας του 1980 όχι μόνο την αστυνομία αλλά και την κοινή γνώμη με τις θεαματικές ενέργειές τους.

Τα αδέλφια γεννήθηκαν στο Μοσχόφυτο Τρικάλων και έχουν άλλους δύο αδελφούς και μία αδελφή. Ο Νίκος Παλαιοκώστας είναι σήμερα 49 ετών και ο Βασίλης 44 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία συμμετείχαν, αρχικά ο Νίκος και αργότερα και ο Βασίλης, σε κλοπές και διαρρήξεις από τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Συνολικά, έχουν διαπράξει δεκάδες αδικήματα και έχουν στο ενεργητικό τους αρκετές αποδράσεις.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας, που είχε δράση μαζί με άλλους γνωστούς κακοποιούς όπως ο Κώστας Σαμαράς, συνελήφθη και κρατήθηκε στη φυλακή των Τρικάλων όπου απέδρασε με τη βοήθεια του αδελφού του τον Ιανουάριο του 1988.

Το 1991 συνελήφθη και ο Βασίλης Παλιοκώστας αλλά απέδρασε με ευκολία από τις φυλακές της Χαλκίδας. Στα επόμενα χρόνια τα αδέλφια διέπραξαν 16 ληστείες αποσπώντας εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές. Σε όλες τις περιπτώσεις ξέφυγαν από τα μπλόκα και την καταδίωξη της αστυνομίας. Παρά τις κατά καιρούς φήμες, δεν έχει αποδειχτεί πού επενδύθηκαν τα χρήματα των ληστειών.

Τον Δεκέμβριο του 1995, οι αδελφοί απήγαγαν στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Χαΐτογλου και τον κράτησαν όμηρο τέσσερις ημέρες. Ζήτησαν και έλαβαν λύτρα 270 εκατομμυρίων δραχμών.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας συνελήφθη ξανά το 1999, όταν κατά τύχη ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Μέχρι το 2006 κρατούνταν καταδικασμένος σε κάθειρξη 25 ετών στις φυλακές των Διαβατών, της Κέρκυρας και του Κορυδαλλού ενώ εναντίον του εκκρεμούσαν 17 εντάλματα σύλληψης.

Μέσα στις φυλακές απολάμβανε, σύμφωνα με μαρτυρίες, το σεβασμό των ποινικών κρατουμένων σαν άτυπος «αρχηγός της φυλακής» ενώ δεν είχε προκαλέσει κανένα πρόβλημα με τη συμπεριφορά του. Εκεί οργανώθηκε με μεγάλη μυστικότητα η πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο, στις 4 Ιουνίου 2006.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας, ή «φαντομάς», για χρόνια θεωρούνταν ότι κρύβεται σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας ή στη Μακεδονία. Οι πληροφορίες των Αρχών αποδεικνύονταν ανεπαρκείς για την σύλληψή του καθώς οι μάρτυρες φαίνονταν απρόθυμοι να μιλήσουν. Παρά το ότι καταζητούνταν, ο Παλαιοκώστας πιστεύεται ότι δεν διέκοψε την επαφή του με την οικογένεια του με άμεσοτρόπο ή μέσω τρίτων.

Η σύλληψή του έγινε τελικά στις 13 Σεπτεμβρίου 2006 κοντά στην Αράχωβα, λίγες εβδομάδες μετά την κινηματογραφική απόδραση του αδελφού του. Κατά την καταδίωξη τραυματίστηκε όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Αργότερα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, παρουσία αστυνομικών, για το συντριπτικό κάταγμα στο αριστερό του χέρι.

Ο Βασίλης Παλιοκώστας συνελήφθη στις 20 Αυγούστου 2008 στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γιώργου Μυλωνά που κρατούνταν όμηρος για 13 ημέρες τον Ιούνιο. Νωρίτερα είχαν συλληφθεί δύο άτομα που φέρονταν ως συνεργοί του.

Μάλιστα, πολλές λεπτομέρειες της απαγωγής του Αλ.Χαΐτογλου και της παράδοσης των λύτρων είναι όμοιες με την απαγωγή του Γ.Μυλωνά. Και οι δύο απαχθέντες μίλησαν «ευγενικούς απαγωγείς» που δεν φανέρωναν το πρόσωπό τους.

Η τελευταία πράξη της ιστορίας των δύο ποινικών παίχτηκε και πάλι στον Κορυδαλλό, και πάλι με μία απόδραση με ελικόπτερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: