ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ


Αεροπορικό δυστύχημα με πτώση αεροσκάφους των Τουρκικών Αερογραμμών στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας στοίχισε τη ζωή δέκα ατόμων, αλλά αρκετές ώρες μετά το γεγονός δεν ήταν γνωστοί ούτε οι λόγοι της πτώσης ούτε και οι λόγοι για τους οποίους δεν υπήρξε τραγωδία, αφού επέβαιναν συνολικά 134 άτομα.

Πάντως η στάση των τουρκικών αρχών ήταν εντυπωσιακή, αφού από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι δεν υπάρχει απώλεια ανθρώπινης ζωής, πράγμα που στη συνέχεια διαψεύστηκε, ενώ επιπροσθέτως προέκυψαν πολλά ερωτήματα.

Το αεροσκάφος «Τεκίρνταγ», τύπου Boeing 737-800 των κρατικών Τουρκικών Αερογραμμών, που με αριθμό πτήσης 1951 εκτελούσε την πτήση Κωνσταντινούπολη - Αμστερνταμ, από ό,τι προκύπτει έκανε αναγκαστική προσγείωση σε έκταση πολύ κοντά στην πίστα του αεροδρομίου στο Αμστερνταμ. Από τα όσα δήλωσαν διασωθέντες επιβάτες στα τουρκικά ΜΜΕ, προκύπτει ότι υπήρξε απότομη απώλεια ύψους, για να ακολουθήσει η ανώμαλη προσγείωση κατά την οποία το αεροσκάφος έσπασε στα τρία. Προηγουμένως όμως, αναφέρουν τα ολλανδικά ΜΜΕ, έπεσε, ένας από τους δύο κινητήρες του αεροσκάφους.

Ακολούθησαν οι πρώτες δηλώσεις από πλευράς του Τούρκου υπουργού Μεταφορών και της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας, ότι δεν υπάρχει απώλεια ζωής, αλλά κάποιοι τραυματίες. Στη συνέχεια όμως οι ολλανδικές αρχές έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο για να ανακοινώσουν ότι υπάρχουν εννιά νεκροί και πενήντα τραυματίες, εκ των οποίων οι είκοσι πέντε σε σοβαρή κατάσταση. Οι Ολλανδοί διατύπωσαν μάλιστα και την υπόθεση ότι ενδέχεται να είχαν τελειώσει τα καύσιμα του αεροσκάφους. Ο αριθμός των νεκρών στη συνέχεια ανήλθε στους δέκα. Οι τρεις είναι χειριστές και οι υπόλοιποι επιβάτες.

Μεσολάβησαν μερικά λεπτά για να ανακοινώσουν και οι τουρκικές αρχές τα ίδια. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της τουρκικής εταιρείας, ερωτηθείς για ποιο λόγο αρχικά ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχουν νεκροί, είπε ότι υπέκυψαν στα τραύματά τους οι τραυματίες. Ωστόσο, τα ολλανδικά μέσα, αρκετή ώρα πριν από τις δηλώσεις αυτές, είχαν αρχίσει να μεταδίδουν φωτογραφίες σκεπασμένων πτωμάτων δίπλα στο αεροσκάφος.

Οι ολλανδικές αρχές έκαναν το απόγευμα και άλλες δηλώσεις και ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν συνολικά 84 άτομα από τα οποία οι ένδεκα είναι βαριά τραυματισμένοι.

Τα ερωτήματα που προέκυψαν είναι, πρώτον, αυτό σχετικά με τα καύσιμα· δεύτερον, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υπήρξε αποκόλληση του ενός κινητήρα· τρίτον, ο ισχυρισμός ότι κατά την προσγείωση χειριζόταν το αεροσκάφος ο τρίτος και εκπαιδευόμενος πιλότος· και τέταρτον, αν υπήρξε, όπως αναφέρθηκε χθες, σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος προς τον ολλανδικό πύργο ελέγχου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο τελευταίος τεχνικός έλεγχος στο αεροσκάφος, που είναι κατασκευής 2002, είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: