ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

''ΗΓΕΜΟΝΑΣ'' ΜΕ ΦΕΣΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Το μισό Αιγαίο θέλει στη δικαιοδοσία της η Άγκυρα μέσω μεγάλης αεροναυτικής άσκησης που σχεδιάζει για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και στην οποία έχει καλέσει για να συμμετάσχουν τέσσερις ΝΑΤΟϊκές χώρες προκειμένου να «νομιμοποιήσει» τις αξιώσεις της εις βάρος της Ελλάδας.

Στο σενάριο της δεκαπενθήμερης άσκησης, που φέρει την κωδική ονομασία «EGEMEN» («Ηγεμών»), υπάρχει χάρτης που εμφανίζει με άλλο χρώμα όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως αποστρατιωτικοποιημένα ενώ καλούνται τα πτητικά μέσα των φιλοξενούμενων χωρών να μην πετούν πάνω από αυτά!Παράλληλα η Άγκυρα δηλώνει με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο το μισό Αιγαίο (από τον 25ο Μεσημβρινό και ανατολικά) ως χώρο ευθύνης της για τα θέματα Έρευνας και Διάσωσης Ναυαγών, ενώ δεσμεύει περιοχές στο FIR Αθηνών για πτήσεις αεροσκαφών χωρίς υποβολή σχεδίων πτήσεως, και επιπροσθέτως αμφισβητεί τον εθνικό εναέριο χώρο.

Οι χώρες που έχουν προσκληθεί είναι οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ το σενάριο κοινοποιήθηκε και στο ΝΑΤΟ. Το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ _ που θεωρούν το θέμα μείζον _ έχουν ήδη αρχίσει διμερείς επαφές προκειμένου να κατανοήσουν οι συμμαχικές χώρες τις παγίδες που έχουν θέσει οι Τούρκοι ούτως ώστε να προωθήσουν δικές τους, αυθαίρετες και παράνομες θέσεις, ενώ έχει ενημερωθεί πλήρως για τη σημασία της άσκησης το υπουργείο Εξωτερικών. Έμπειροι αναλυτές θεωρούν αυτονόητο ότι η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα θέσει το θέμα στις επικείμενες επαφές της στις ΗΠΑ και αλλού, όπως και ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης στις σημερινές επαφές του στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην Κρακοβία.

Οι επόμενες ημέρες κρίνονται καθοριστικές προκειμένου οι σύμμαχοι να καταλάβουν τι επιδιώκει η Άγκυρα και να απόσχουν είτε απ' όλη την άσκηση είτε από τα μέρη που θίγουν ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα και αντίκεινται στις διεθνείς συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: