ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 13,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Με 13,4 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθούν τα πολιτικά κόμματα από το κράτος για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009.


Στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου, συμφωνήθηκε η κατανομή των πρώτων 8,038 εκατομμυρίων ευρώ από το συνολικό ποσόν, στα πέντε κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η κατανομή γίνεται αναλογικά, βάσει της εκλογικής δύναμης του κάθε κόμματος στις ευρωεκλογές του 2004. Με βάση τον νόμο, η χρηματοδότηση των κομμάτων ανέρχεται στο 0,22 τοις χιλίοις επί των τακτικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους.

Τα πρώτα 8,038 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούν στο 60% της συνολικής χρηματοδότησης εν όψει ευρωεκλογών.

Το υπόλοιπο 40%, που ανέρχεται περίπου στα 5 εκατομμύρια ευρώ, θα κατανεμηθεί μετά τις ευρωεκλογές αναλογικά σε όλα τα κόμματα που θα συγκεντρώσουν ποσοστό τουλάχιστον 1,5%. Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική απόφαση, το κυβερνόν κόμμα θα λάβει 3,647 εκατομμύρια ευρώ, το ΠΑΣΟΚ 2,885 εκατομμύρια ευρώ, το ΚΚΕ 803.892 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 352.558 ευρώ και ο ΛΑΟΣ 349.903 ευρώ.

Εις περίπτωσιν διεξαγωγής και εθνικών εκλογών εντός του 2009, η χρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν μπορεί να ξεπεράσει το όριο του 0,35 τοις χιλίοις επί των τακτικών εσόδων του.

Μετά τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός προετοιμάζεται εγκαίρως για την ομαλή διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι των ετεροδημοτών, με τους οποίους θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, είναι ίδιοι με αυτούς των εθνικών εκλογών του 2007. Εάν κάποιος εκλογέας επιθυμεί να εγγραφεί ή να διαγραφεί, προκειμένου να ψηφίσει στον δήμο που είναι εγγεγραμμένος και όχι στον τόπο κατοικίας του, πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι την 3η Μαρτίου 2009 (στον δήμο ή κοινότητα διαμονής ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών - ΚΕΠ).

Ωραία θα περάσουμε και πάλι. Κάθε καραγκιόζης θα λέει τα δικά του κι εμείς θα τους ακούμε και θα σκάμε στα γέλια με τις ηλιθιότητες που θα ξεστομίζουν. 13,4 εκατομμύρια ευρώ...Κατά τ' άλλα, έχουμε και μια οικονομική κρίση να ξεπεράσουμε. Αλλά βέβαια, όταν πρόκειται για κομματικά συμφέροντα, τα λεφτά δεν έχουν σημασία, δε μετρούν κι ας είναι κυριολεκτικά εκατομμύρια...Πάλι θα τα βουτήξουν οι γνωστοί-άγνωστοι, μερικά χρήματα θα πάνε στο διάολο χωρίς προφανή λόγο ή αιτία και σίγουρα, όσα δαπανηθούν με "καλό σκοπό" δε θα έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα όσον αφορά τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Γιατί όσοι βρίσκονται στα κόμματα έχουν κάνει μεταπτυχιακό στην κλεψιά, στην αρπαγή εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων δραχμών αλλά και ευρώ, όπως και στην υποκριτική. Φυσικά και χρειάζεται μεγάλο ταλέντο στην υποκριτική. Μήπως τελικά για να μπει κάποιος σε ένα κόμμα να πρέπει να δείξει χαρτί από δραματική σχολή? Άκου 13,4 εκατομμύρια! Τώρα θα φταίνε οι αγρότες να σας φέρουν 13,4 χιλιάδες τρακτέρ στο κεφάλι? Αμ δε θα φταίνει οι άτιμοι....Βάλτε τα λεφτά εκεί που ξέρετε (στην άκρη για αποταμίευση δηλαδή) και ..... άντε γεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: