ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3 ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ, ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ

Αγώνας για διαγραφή από τη μνήμη κάθε οπαδού του Ολυμπιακού. 1-3 νίκησε η Σεντ Ετιέν στο Καραϊσκάκη, όπου Μπενφίκα και Χέρτα μάζεψαν 5 και 4 γκολ αντίστοιχα. Εντάξει, στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Ο Ολυμπιακός ελπίζει σε πρόκριση στη Γαλλία, μόνο που θα χρειαστεί να κερδίσει με 0-3. Όλα είναι πιθανά, όμως με τέτοια εμφάνιση η ομάδα καλύτερα να μην ονειρεύεται. Α ρε Μπελούτσι φιλόσοφε...

Γκολ του Τοροσίδη στο 4', που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Κάρτα για τον Στάθη Ταυλαρίδη, για μαρκάρισμα στον Γκαλέτι που προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση.

Καλός και μαχητικός ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο, με πολύ δυνατό πρέσιγνκ ψηλά και σωστές εναλλαγές. Κάπως άτσαλες οι προσωπικές μονομαχίες με τους παίχτες της γαλλικής ομάδας, ενώ καλή είναι η αμυντική εικόνα του θρύλου.

ΓΚΟΛ! για τη Σεντ Ετιέν στο 12' με τον Ιλάν, μετά από λάθος του Ντομί. Ούτε λόγος να χάσει το ρυθμό του το Καραϊσκάκη. Από τις "εμπνεύσεις" που θύμισαν την παλιά ευρωπαϊκή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Γρουσουζιά καταραμένη.

Λάθος του Τζόρτζεβιτς στο 15' λεπτό στο χώρο του κέντρου, όμως ο Νικοπολίδης εξουδετέρωσε το σουτ του παίχτη της γαλλικής ομάδας.

Τρομερό λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού στο επόμενο λεπτό, ο Νικοπολίδης απέκρουσε το σουτ όμως ο παίχτης της γαλλικής ομάδας που ήταν μπροστά στο τέρμα λίγο πλάγια αστόχησε.

Λάθη στο διάστημα από το 16ο ως το 18ο λεπτό.

Ως το 21' καμία συνοχή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με απανωτές λανθασμένες εναλλαγές και τον Τζόρτζεβιτς να μην κερδίζει καμία μονομαχία.

Φάουλ του Μασάδο στο 24', η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε συστημένη στα χέρια του Νικοπολίδη.

Λάθος της άμυνα της Σεντ Ετιέν στο 26', όμως ο Γκαλέτι άνοιξε την μπάλα και δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι.

Προϋποθέσεις γκολ για την ομάδα του Πειραιά στο 29', αλλά ο τερματοφύλακας της γαλλικής ομάδας πρόλαβε τον Ντιόγκο.

Ακόμη ένα τρίλεπτο γεμάτο λανθασμένες μεταβιβάσεις.

Σωτήρια προβολή του Παρασκευά Άντζα στο 35' μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, γλιτώνοντας του Πειραιώτες από τα χειρότερα.

Καμία συνεννόηση μεταξύ των παιχτών του Ολυμπιακού μετά την εκτέλεση του φάουλ που κέρδισε ο Ντιόγκο. "Δεν μπορώ να το καταλάβω", είπε ο Αλέκος Αλεξανδρής και είχε και απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος.

Μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό στο 38' με την τρομερή σέντρα του Γκαλέτι και την κεφαλιά του Τζόρτζεβιτς. Ικανός παίχτης σε πολλά ο Τζόλε όμως, το κεφάλι δε νομίζω να συμπεριλαμβανόταν ποτέ στα πολύ υπέρ του.

Σύγχυση στο 39' στην άμυνα της Σεντ Ετιέν, όμως ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε τη φάση. Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος διαιτητής έκανε μια συναρπαστική ανακάλυψη και κατελόγισε φάουλ στον Τζόρτζεβιτς, σε μία φάση που ούτε ο...τυφλός δε θα 'βλεπε παράβαση κατά του Ολυμπιακού.

Στο 40' δεν άφησε το πλεονέκτημα υπέρ του Ολυμπιακού σε μονομαχία Ντιόγκο - Ταυλαρίδη και προκάλεσε τις αντιδράσεις της εξέδρας.

Εκτέλεση του φάουλ με πάσα στον Μπελούτσι, αυτός πάσαρε κάθετα στον Γκαλέτι με τον Αργεντίνο να σουτάρει. Δυστυχώς, η μπάλα δεν του 'κανε τη χάρη...

Καλή αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο 43' με αποτέλεσμα ένα κερδισμένο κόρνερ.

ΓΚΟΛ! Αντεπίθεση της Σεντ Ετιέν και .... 0-2 στο 43'. Ο Μιραλά σουτάρει, το σουτ εξοστρακίζεται και η μπάλα κατέληξε στον Ντερμί, ο οποίος σούταρε και έκανε το 0-2.

Ένα λεπτό καθυστερήσεων προστίθεται στο πρώτο ημίχρονο.

Κυκλοφορία της μπάλας από τους Γάλλους και τέλος του ημιχρόνου.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ:
Ο Ολυμπιακός μπήκε πάρα πολύ καλά στον αγώνα, με δυνατόν πρέσινγκ και την άμυνά του απολύτως συγκεντρωμένη. Οι γρήγορες κινήσεις των παιχτών του βοήθησαν στο να υπάρξουν καλές εναλλαγές, ενώ τα λάθη ήταν λιγοστά όσον αφορά το πρώτο δεκάλεπτο. Το γκολ του Τοροσίδη στο 4' δε μέτρησε και σωστά, όμως αυτό δε φάνηκε να επηρεάζει τους παίχτες. Στο 12' η Σεντ Ετιέν άνοιξε το σκορ. Από το σημείο αυτό ως το 40' περίπου, ο Ολυμπιακός έκανε απανωτά λάθη και δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένος. Λάθη που δεν κάνουμε ούτε παιδάκια, όμως αυτά τα παιχνίδια παίζει η κακή ψυχολογία. Απαράδεκτη εικόνα των ερυθρολεύκων, πολύ πιθανότατα η χειρότερη φετινή εντός έδρας εμφάνιση σ' όλες τις διοργανώσεις. Βέβαια, ο αγώνας έχει δύο ημίχρονα. Όμως, είναι αισχρό να πετάς στα σκουπίδια ένα ολόκληρο. Λίγο μετά το 40' ο Ολυμπιακός ανέβηκε και προσπάθησε να ισοφαρίσει. Αποτέλεσμα των κενών που δημιουργήθηκαν στην άμυνα ήταν να βγουν οι Γάλλοι στην αντεπίθεση και να κάνουν πολύ εύκολα το 0-2. Λίμπερο ο Ντομί, τα λόγια περισσεύουν. Και κάτι άλλο...αυτός ο Αβραάμ πότε θα καταλάβει ότι δεν παίζει μπροστά και δεν προορίζεται για να βγάζει σέντρες? Τέλος, δεν ήταν και λίγες οι "καρατιές" του Φερνάντο Μπελούτσι που έγινε καράτε κιντ για να μπορέσει να ακουμπήσει μπάλα. Είναι που "μπορούμε το ΟΥΕΦΑ"............

45' Εκκίνηση δευτέρου ημιχρόνου.
45' Αλλαγή του Παπαδόπουλου με τον Ζεβλάκοφ, ενώ για τους Γάλλους εισήλθε ο Γκομίς.

Ως το 52' μέτριος ο Ολυμπιακός με λιγότερα λάθη αλλά χωρίς ουσιαστική υπεροχή.

Καλό συρτό σουτ του Γκαλέτι στο 53' όμως ο Ζανό μπλόκαρε.

54' Αναγκαστική αλλαγή για τη Σεντ Ετιέν, αποχώρησε ο τραυματίας Ντερνί και πέρασε ο 18χρονος Οτέρ.

Πάρα πολύ καλή κεφαλιά του Ντουντού στο 55', που απέκρουσε θεαματικά ο Ζανό.

Στο ίδιο λεπτό, ο Ντιόγκο με το κόρνερ που εκτέλεσε ο Τζόλε έπιασε την κεφαλιά αλλά δυστυχώς ο Τοροσίδης δεν πρόλαβε για πολύ λίγο να τη στείλει να δίχτυα και να μειώσει.

Κεφαλιά του Μπαγιάλ στο 58' μετά από κόρνερ, που πέρασε άουτ.

Πίεση στο 59' από τον Ολυμπιακό με 2 σέντρες του Τοροσίδη, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Στο 59' εκπληκτική μπαλιά του Μπελούτσι, όμως ο Ντιόγκο προτίμησε να προσπαθήσει να κοντρολάρει την μπάλα και να μην εκτελέσει με τη μία.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός δείχνει πολύ αποφασισμένος κι έχει κλείσει τους Γάλλους στην άμυνα.

Κόρνερ για τον Ολυμπιακό στο 61' με τον Άντζα να παίρνει την κεφαλιά κι αυτή να καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζανό.

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ!!! για τον Ολυμπιακό με πέναλτυ του Τζόρτζεβιτς στο 63', σε μια φάση που υπήρξε φάουλ στον Πατσατζόγλου εκτός περιοχής όμως ο Πορτογάλος έδωσε πέναλτυ.

64' Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Γκαλέτι να αποχωρεί και τον Νταρμπισάιρ να περάσει στο παιχνίδι.

Μέχρι το 70' δεν έγινε κάτι το αξιόλογο.

Σουτ του Παγιέ στο 72' που πέρασε άουτ.

Παράλληλη σέντρα του Τζόλε στο 75', δίχως αποτέλεσμα.

77' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό, φεύγει ο Τζόρτζεβιτς και περνάει ο Όσκαρ (τα "ωχ" αμέτρητα...).

Υποψία πέναλτυ στον Ντιόγκο στο 79'.

Καλή κεφαλιά του Ντουντού στο 84', όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 86' μπετά το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε στην άμυνα της Σεντ Ετιέν, για μια ακόμη φορά δίχως ουσία.

ΓΚΟΛ! για τη Σεντ Ετιέν με σουτ του Γκομίς στο 91'.

Καλό σουτ του Ντιόγκο στο 93' αλλά και σ' αυτήν την περίπτωση ο Ζανό μπλόκαρε.

94' ΤΕΛΟΣ του αγώνα.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ:
Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο ότι μπορούσε. Η καλή αρχή το μαρτυρά. Όμως, η συνέχεια ήταν καθ' όλα απρόσμενη. Ψυχρολουσία στο 12' κι άμυνα για σεμινάριο...προς αποφυγή. Απαράδεκτη εικόνα από το 14' ως το 42'. Στο τέλος του πρώτο μέρους ήρθε το 0-2 να κόψει τα πόδια των παιχτών που μόλις είχαν αρχίσει ν' ανεβαίνουν. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε κι οι ομάδες μπήκαν νωχελικές. Περισσότερο ξύλο χαρακτήρισε το πρώτο 10λεπτο, όμως δεν ήταν άσχημη η συνέχεια. Ο Ολυμπιακός με τη βοήθεια του - για πολλοστή φορά - εκπληκτικού κόσμου του πίεσε. Η μπάλα όμως δεν έμπαινε. Τελικά μπήκε με πέναλτυ, σε μαρκάρισμα που έγινε εκτός περιοχής. Στο διάστημα των...κρουασάν ο Πορτογάλος διαιτητής. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν την πίεση και δημιούργησαν ευκαιρίες χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, η Σεντ Ετιέν ήταν αυτή που μπόρεσε να σκοράρει. Σουτ του Γκομίς και γκολ στο 91', συντριβή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν το λιγότερο αθλιότατος απόψε. Την Πέμπτη 26/2 ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει για το θαύμα στη Γαλλία, καθώς πρέπει να φέρει 0-3 για να περάσει, ή 1-3 για να πάει το ματς στην παράταση. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο, όμως η αποψινή εμφάνιση των Πειραιωτών δεν μπορεί να μας πείσει επαρκώς. Τέλος, πρόβλημα αντιμετώπισε ο Γκαλέτι και αναμένεται να μάθουμε το πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του. Χωρίς Γκαλέτι και να κηνγυγάς το 0-3...πιο πιθανό να βρεις μπροστά σου 20.000.000 ευρώ κι ένα κινητό που να φτιάχνει και καφεδάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: