ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΤΕ ΝΙΡΟ, WHAT'S THIS TEAM COMING TO?

Αντιαμερικάνοι υπάρχουν πολλοί. Και στην Ελλάδα και σ' όλον τον κόσμο. Άλλοι έζησαν μικροί την περίοδο του Μπους, άλλοι το Βιετνάμ, άλλοι το ένα κι άλλοι το άλλο. Ε, μέσα στους πολέμους και στα συναφή, ήρθαν τα τελευταία χρόνια να μας πορώσουν ακόμη περισσότερο κατά τής χώρας αυτής και δυο Αμερικανάκια. Επειδή τόλμησαν να αγοράσουν κάτι ιερό, το οποίο από την πρώτη κιόλας μέρα εξευτελίζουν όλο και περισσότερο. Ο λόγος για τον Χικς και τον Τζίλετ, που τόλμησαν να αγοράσουν τη Λίβερπουλ...

Το δάνειο για την αγορά χρεώθηκε στο σύλλογο (!!!), ο Τόρρες και ο Τζέραρντ είναι υποθηκευμένοι στην Royal Bank of Scotland και το Άνφιλντ ουσιαστικά το 'χει παραχωρήσει η τράπεζα. Και εκτός απ' αυτά, ο σύλλογος πάει απ' το κακό στο χειρότερο. Ανέλαβαν τα ηνία τον Φεβρουάριο τού 2007. Η Λίβερπουλ κατάφερε να φτάσει στον τελικό τής Αθήνας εκείνη τη χρονιά, όπου έχασε βέβαια από τη Μίλαν. Μάλλον αυτό έγινε γιατί η γκαντεμιά τους δεν είχε επηρεάσει πολύ το σύλλογο, γιατί βρίσκονταν μόλις τρεις μήνες εκεί.

Η περίοδος 2007-2008 όσον αφορά το πρωτάθλημα δεν ήταν καλή, αλλά στην Ευρώπη η Λίβερπουλ παρουσιάστηκε αρκετά σοβαρή. Σημείωσε, μάλιστα, ρεκόρ στην ιστορία τής διοργάνωσης για την πιο ευρεία νίκη, με το 8-0 επί της Μπεσίκτας στους ομίλους. Το καλοκαίρι τού 2007, η Λίβερπουλ απέκτησε τον Φερνάντο Τόρρες από την Ατλέτικο Μαδρίτης, μεταγραφή που αποτέλεσε την ακριβότερη στην ιστορία τού συλλόγου. Ο ίδιος έκανε απόσβεση στην πρώτη κιόλας χρονιά, σημειώνοντας 33 γκολ, με τα 24 απ' αυτά να τα πετυχαίνει στο πρωτάθλημα.

Η Λίβερπουλ σταμάτησε στο εμπόδιο τής Τσέλσι στα ημιτελικά τού Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο ματς στο Άνφιλντ ως τις καθυστερήσεις ήταν 1-0 υπέρ των "κόκκινων" χάρη σε γκολ τού Κάουτ, όμως ο Ρίισε με ένα μνημειώδες αυτογκόλ έφερε το ματς στην ισοπαλία και έδωσε αυτομάτως το προβάδισμα για πρόκριση στους "μπλε". Σκληρή μάχη έγινε και στο Στάμφορντ Μπριτζ, όπου η Τσέλσι μπήκε μπροστά στο σκορ με γκολ του Ντρογκμπά λίγο μετά το ημίωρο. Ο Τόρρες ισοφάρισε λίγα λεπτά μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, ο Λάμπαρντ ευστόχησε σε πέναλτι και έτρεξε να κοιτάξει τον ουρανό, καθώς λίγες μέρες πριν είχε χάσει τη μητέρα του. Ο Ντρογκμπά στο τέλος τού πρώτου ημιχρόνου τής παράτασης έφερε το σκορ στο 3-1 και το ματς είχε σχεδόν τελειώσει. Ο Ροζέτι θεωρώ ότι θα μπορούσε να δώσει πέναλτι σε δύο φάσεις, ιδιαίτερα σ' αυτή τού Χύπια αν θυμάμαι καλά. Δεν το έδωσε και το μόνο που άλλαξε ήταν το σκορ. Ο Μπάμπελ μείωσε σε 3-2 με μία οβίδα από το πουθενά, όμως η Τσέλσι ήταν αυτή που πέρασε στον τελικό. Το τρόπαιο, βέβαια, δεν το πήρε, καθώς η Γιουνάιτεντ επικράτησε στα πέναλτι στον τελικό τής Μόσχας.

Η σεζόν 2008-2009 ήταν μία από τις καλύτερες και η Λίβερπουλ έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες, εξαιτίας ορισμένων Χ που έφερε με ομάδες όπως η Στόουκ, η Σίτυ, η Χαλ και άλλες. Ας πω εδώ ότι το 0-0 με την Στόουκ στο Άνφιλντ έπρεπε να ήταν 1-0, γιατί το γκολ που είχε πετύχει η Λίβερπουλ ήταν κανονικό. Τέλος πάντων... Στην Ευρώπη η Λίβερπουλ σταμάτησε και πάλι στην Τσέλσι, στα προημιτελικά αυτή τη φορά. Στο Άνφιλντ οι "μπλε" κέρδισαν με 1-3, όμως στο Στάμφορντ Μπριτζ παίχτηκε ένα από τα κορυφαία ματς στην ιστορία τού θεσμού. Η Λίβερπουλ στο ημίχρονο κέρδιζε 0-2, χάρη σε φάουλ τού Αουρέλιο και πέναλτι τού Αλόνσο. Στο τέλος του ημιχρόνου θα μπορούσε να κάνει το 0-3, αλλά ο Τσεχ είχε αντίθετη άποψη. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι έφερε το ματς τούμπα και ισοφάρισε σε 2-2. Μετά πήρε κεφάλι στο σκορ με 3-2, όμως αρχικά ο Λούκας κι έπειτα ο Κάουτ έκαναν το σκορ 3-4. Το τελειωτικό χτύπημα έδωσε ο Λάμπαρντ, ο οποίος ισοφάρισε σε 4-4, για να κλείσει έτσι ένα μυθικό ματς. Όποιος δεν το έχει δει, ας το ψάξει γιατί αξίζει. Πέρα απ' αυτό, η Λίβερπουλ στους "16" κέρδισε 0-1 τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου και την σκόρπισε με 4-0 στο Άνφιλντ, ενώ στους ομίλους ο Τζέραρντ σημείωσε το 100ό του γκολ με τους "κόκκινους" στο ματς με την Αϊντχόφεν.

Στο πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ τερμάτισε δεύτερη, αν και συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία της. Παρά την πίκρα για ακόμη μία χρονιά που δεν έφερε το πρωτάθλημα στο Άνφιλντ και για την ισοφάριση στα πρωταθλήματα από τη Γιουνάιτεντ, οι οπαδοί έχουν να θυμούνται πολλά. Νίκες με Τσέλσι μέσα-έξω (0-1, 2-0), ισοπαλίες με Άρσεναλ (1-1, 4-4) και νίκες με τη "μισητή" Γιουνάιτεντ (2-1, 1-4)! Ήταν μία χρονιά που είτε θα σηματοδοτούσε την οριστική επιστροφή τής Λίβερπουλ στη διεκδίκηση τού πρωταθλήματος, είτε θα σηματοδοτούσε ένα όμορφο τέλος και την αρχή πολλών άσχημων. Τελικά, έγινε το δεύτερο.


Σεζόν 2009-2010. Δεν έχω να πω πολλά. Σεζόν γεμάτη προβλήματα απο τραυματισμούς και διενέξεις του Μπενίτεθ με τη διοίκηση. Αποτέλεσμα: Αποκλεισμός από τους ομίλους τού Τσάμπιονς Λιγκ (σε όμιλο με Λυόν, Φιορεντίνα και Ουνιρέα), πορεία ως τα ημιτελικά τού Γιουρόπα Λιγκ και αποκλεισμός στην παράταση από την Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο Άνφιλντ και έβδομη (!!!!!) θέση στο πρωτάθλημα! ΑΙΣΧΟΣ! Εν τέλει, ο Ράφα αποχώρησε και πήγε κατά Μιλάνο μεριά, στην εστεμμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ. Τη θέση του πήρε ο φιναλίστ με τη Φούλαμ στον τελικό τού Γιουρόπα Λιγκ, Ρόι Χότζον.

Σεζόν 2010-2011. Ως τώρα, η Λίβερπουλ έχει περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπου όμιλο θα αντιμετωπίσει την Στεάουα Βουκουρεστίου, τη Νάπολι και την Ουτρέχτη. Στο πρωτάθλημα, στους δύο αγώνες που έχει δώσει, έχει συγκεντρώσει μόλις ένα βαθμό. Ισοπαλία 1-1 με την Άρσεναλ στο Άνφιλντ και βαριά ήττα με 3-0 από τη Σίτυ, σε ένα ματς που πραγματικά δεν έπαιξε ΚΑΘΟΛΟΥ μπάλα.

Σχετικά με τις μεταγραφές, έγιναν πολλά. Αρκετοί ήρθαν κι αρκετοί έφυγαν. Απ' όσους ήρθαν, περισσότερο ξεχωρίζουν ο Κόουλ, ο Πόουλσεν κι ο Γιοβάνοβιτς. Αποχώρισαν, όμως, ο Μπεναγιούν, ο Ριέρα, ο Νέμεθ, ο Ντέγκεν κι ο Ακουιλάνι, ο τελευταίος ως δανεικός. Υπάρχει σκέψη για ανταλλαγή Κυργιάκου-Τρεζεγκέ με τη Γιουβέντους, ενώ ο Μασεράνο συνεχίζει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στην Μπαρτσελόνα. Συζητήσεις γίνονται και για μετακίνηση τού Κάουτ στην Ίντερ, δίπλα στον Μπενίτεθ, κάτι που, αν συμβεί, θα είναι καταστροφικό.

Τα χρέη είναι πάρα πολλά, αν δεν κάνω λάθος 288.000.000. Το νέο γήπεδο ήταν να είναι έτοιμο σε ένα χρόνο από σήμερα περίπου, έτσι θυμάμαι. Φυσικά και τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει πλέον. Οι δύο καλύτεροι παίχτες της ομάδας είναι υποθηκευμένοι σε μια τράπεζα. Το πρωτάθλημα δεν έχει έρθει εδώ και 20 χρόνια στο Άνφιλντ, αλλά αυτό που είδαμε πέρσι αγγίζει τα όρια τού απίθανου...


Και τώρα υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει ο πιο φιλότιμος -ίσως- παίχτης τής ομάδας, ο Ντερκ Κάουτ. Δε θυμάμαι δημοσιεύματα που να έκαναν λόγο για πρόβλημα που δημιούργησε, τον θυμάμαι παρόντα σε κάθε ματς, τον θυμάμαι να δίνει το 150%, να τρέχει ως το τελευταίο λεπτό τής παράτασης ή του 90λεπτου, να βάζει κρίσιμα γκολ, να στέλνει τη Λίβερπουλ στον τελικό τού 2007 με το πέναλτι, να κάνει πολλά ακόμη... Ε, άμα φύγει κι αυτός, να το κλείσουμε το μαγαζί καλύτερα. Μέχρι να φύγουν οι Αμερικανοί, μετά ας ανοίξει με τον οποιονδήποτε στο τιμόνι. Όσο τα Αμερικανάκια παραμένουν στο τιμόνι, δύσκολα θα δούμε προκοπή...

Αλλά όπως και να 'χει, ακόμα κι αν φύγουν όταν πεθάνουν -όχι ότι θα αργήσει να τους "στείλει" κάποιος αγανακτισμένος οπαδός-, ένα είναι σίγουρο.

Liverpool will never walk alone...

Δεν υπάρχουν σχόλια: