ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΑ "ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ" ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ...

Ικανός να χαλάσει ακόμη και την καλύτερη διάθεση αυτός ο Ολυμπιακός, αλλά πάλι καλά που υπάρχει το γήπεδο...

Είπα κι εγώ να πάω στο Καραϊσκάκη μετά από χρόνια και δε με αποζημίωσε ούτε στο απειροελάχιστο αυτό που είδα. Ένας Ολυμπιακός που ζήτημα να πιάσει 3/10, αν τον βαθμολογήσει κάποιος. Και έπαιξε μόλις λίγες μέρες μετά το 5-1 επί της Ρόμα, που -όπως ισχυρίστηκαν αρκετοί τότε και μάλιστα σωστά- ήταν περισσότερο τυχαίο, παρά ένα αποτέλεσμα συνδυασμού ικανότητας και αποτελεσματικότητας τής ομάδας.

Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε η γνωστή εικόνα, που επί χρόνια παρατηρείται στον Ολυμπιακό, με εξαίρεση λίγους αγώνες ή λίγες χρονικές περιόδους, για να μην το ισοπεδώσω κιόλας και πάθουν κανά καρδιακό οι Ολυμπιακοί που βλέπουν με τα αυτιά και ακούνε με τα φρύδια. Απίστευτα προβλέψιμος και -ως συνήθως- στάσιμος σε όλες τις γραμμές. Η καλύτερη δουλειά θεωρώ πως έγινε στην επίθεση, όπου βγήκαν ορισμένοι συνδυασμοί των παιχτών, όμως ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο κέντρο πάλι καλά που υπήρχαν ο Παπαδόπουλος και ο Φετφατζίδης, οι οποίοι ήταν καλοί, με τον Γιαννάκη κατ' εμέ καλύτερο. Στην άμυνα ο Μπράβο έκανε καλή δουλειά, προωθήθηκε όταν μπορούσε και δεν έκανε λάθη, όμως μόνος του τι να κάνει; Καλύτερος μου φάνηκε ο Μέλμπεργκ, ο οποίος είναι πραγματικά τεράστιος ποδοσφαιριστής. Άριστες τοποθετήσεις, καθαρές και γρήγορες επεμβάσεις, προωθήσεις μόνο όποτε έπρεπε και ηγήθηκε της άμυνας.

Οι υπόλοιποι πολύ κακοί, δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ κίνηση στο χώρο και ΚΑΜΙΑ βοήθεια στον κάτοχο τής μπάλας. Οι καλύτεροι συνδυασμοί ξεκίνησαν από την τετράδα παιχτών που ανέφερα πριν. Έτσι ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πάει πουθενά, αλλά θα γκρεμίσει ο κόσμος και το γήπεδο απ' τα νεύρα του!

Εντύπωση μου έκανε μέχρι κι η προθέρμανση, πρώτη φορά την πρόσεξα πολύ και δε μου άρεσε αυτό που είδα. Κορόιδο και πασούλες στο ένα μέτρο, άντε στα δύο. Απ' την άλλη, η Κορούνια στην προθέρμανση είχε ζευγάρια παιχτών, οι οποίοι αντάλλαζαν πάσες στα δέκα, είκοσι ή και τριάντα μέτρα! Και απορούσα γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βγάλει πάσα μισού γηπέδου... Αξιοσημείωτο και ότι στο κορόιδο, οι παίχτες έδωσαν ρεσιτάλ όταν στη μέση ήταν ο Ντιόγο...

Σχετικά με την ατμόσφαιρα, ούτε αυτή μ' άρεσε. Γιατί, κλασσικά, φώναζαν μόνο τα δύο πέταλα. Αυτό το πράμα είναι ανεπίτρεπτο, άμα είναι να γκρεμίσουμε τις μακριές εξέδρες τού γηπέδου και να αφήσουμε μόνο τα πέταλα. Ούτε στον ύμνο τραγούδησαν καθόλου, ούτε καν στο "Ερνέστο Βαλβέρδε", που -σύμφωνα με όσα γράφτηκαν, ειπώθηκαν, διαβάστηκαν και ακούστηκαν- δονούσε ΟΛΟ το γήπεδο επί μήνες! Και να μη φωνάζουν οι 60άρηδες, άντε να το καταλάβω. Αλλά τώρα άτομα 20 χρονών και 25, είναι γελοίο να κάθονται Παναγίες στο γήπεδο. Δεν είπαμε να βρίσουν τους πάντες, αλλά τα συνθήματα που απλά στηρίζουν την ομάδα, πρέπει να τα λένε. Εδώ μέχρι και παπάς τα λέει αυτά, ο μυθικός παπα-ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα με όσα έμαθα, ο Ντιόγο αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Νέμεθ από τη Λίβερπουλ κι αν όλα πάνε καλά, θα έχει στη διάθεσή του έναν πολύ καλό στράικερ.

Το πιο ωραίο της βραδιάς ήταν η παραμονή των φιλάθλων στο ένα πέταλο, η συσπείρωσή τους στην 7 και το μισάωρο τραγούδι μετά το τέλος τού αγώνα. Πολύ θα το 'θελα να 'μουν κι εγώ εκεί και παρόλο που κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, τους κοίταζα από τα επίσημα και χαιρόμουν. Έμεινα κι εγώ μέχρι να σβήσουν τα φώτα, είμαι ένας απ' τους τελευταίους (αν όχι ο τελευταίος) που έφυγαν από το γήπεδο.

Με τα λίγα άτομα που μίλησα κατά τη διάρκεια του υστεροτραγουδιού τής 7, συμφώνησα στα περισσότερα. Πάλι καλά, δηλαδή, γιατί οι γέροι που 'χα δίπλα μου στο πρώτο ημίχρονο εκτόξευσαν τόσες μπούρδες που νόμιζα ότι είχα κάποιο μεγάλο διανοητικό πρόβλημα. Όχι ότι σίγουρα δεν το 'χω, αλλά -αν υπάρχει- δεν είναι τόσο άσχημο όσο πίστεψα εκείνες τις στιγμές.

Αλλά εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω πώς κάνουν κριτική ορισμένοι. Ακόμη, το πρώτο που προσπαθούν να κάνουν, είναι να προσφέρουν άσυλο σε άτομα που οι ίδιοι συμπαθούν και θεωρούν ικανούς. Για παράδειγμα, για όποια κακή ενέργεια γινόταν στο πρώτο ημίχρονο, κατά τους περισσότερους που 'ταν κοντά μου έφταιγαν ο Σοϊλέδης κι ο Μήτρογλου. Λες και η δεξιά πλευρά, όπου παίζει ο Γκαλίτσιος, δούλευε ρολόι. Λες κι η υπόλοιπη ομάδα ήταν άριστη και δημιούργησε το πρόβλημα ο Σοϊλέδης.

Και στο δεύτερο ημίχρονο, έφταιγαν πάλι 3-4, όχι παραπάνω. Άμα η ομάδα παίζει με τόσους παίχτες, να το πουν και σε μένα, γιατί εγώ έμαθα ότι αγωνίζονται 11 σε κάθε ομάδα.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ μέτριος και χρειάζεται αρκετή δουλειά, πολύ πιθανό είναι και το να μην κάνει καλή αρχή στο πρωτάθλημα. Ο κόσμος ελπίζει, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα. Ο Βαλβέρδε είναι ικανός προπονητής, αλλά όχι θεός. Κι όσο μερικοί είναι στον πλανήτη τους και δεν επικοινωνούν, ο Ερνέστο δε νομίζω να μπορεί να κάνει και πολλά. Στην τελική, αυτός μπορεί να δώσει οδηγίες και να τροποποιήσει την 11άδα και την ψυχολογία. Δεν μπορεί να μπει μέσα και να δώσει πάσα, να σουτάρει, να κόψει, να αποκρούσει ή να σκοράρει. Γι' αυτό, ας βρουν εκεί στον Ολυμπιακό ανθρώπους που να ξέρουν από το άθλημα και να τους προσλάβουν, ώστε να ρυθμιστούν όσα θέματα πρέπει να ρυθμιστούν.

Σκεφτόμουν να βαθμολογήσω τους παίχτες και τον Βαλβέρδε, αλλά θα 'πεφταν πολλά 3/10 κι είπα να μην χαλάσω τα μάτια σας.

Για να δούμε τι επιφυλλάσει στα μάτια μας αυτή η ομάδα...

Για να κλείσω κι αυτή την ανάρτηση, ομολογώ ότι επιθυμώ την αλλαγή ενός συνθήματος. Αντί να λέει "είμαστε άρρωστοι με τον Ολυμπιακό", να λέει "μας αρρώστησε ο Ολυμπιακός!"...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

itan apla ena filiko...hellooooooo?ksereis ti simainei? itan molis to 2o paixnidi tou valverde...aman pia me tin grinia.

Karolos27 είπε...

Πρώτον, ευχαριστώ για το σχόλιο γιατί πέρασε καιρός από το τελευταίο. :Ρ

Όσον αφορά αυτά που λες, δεν είναι μέρος γκρίνιας τα όσα έγραψα. Πρόκειται για μία διαπίστωση εκ μέρους μου. Αλλά ακόμα και γκρίνια αν θες να το πούμε, δεν γκρινιάζω για τον Βαλβέρδε ή για τις επιλογές του. Δε με ενοχλεί το ότι ήρθε ο Ερνέστο και δεν κερδίσαμε μία μέτρια ομάδα όπως η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Όλα τα υπόλοιπα με ενόχλησαν και κυρίως το ότι δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ απολύτως κίνηση από τους παίχτες χωρίς την μπάλα. Εξαίρεση αποτελούν οι 4 που γράφω στο κείμενο.

Θεωρώ ότι οι παίχτες θα έπρεπε να προσπαθούν να γίνει μία νέα αρχή στην ομάδα. Ο Μαρινάκης έδειξε ότι το θέλει αυτό και κάνει ό,τι μπορεί, ξοδεύει χρήματα και έφερε παίχτες και προπονητή, ίσως να κάνει κι άλλες μεταγραφές. Ο Βαλβέρδε δέχτηκε να έρθει σε μία ομάδα που έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη από τις 5 Αυγούστου για να δουλέψει και να την στείλει πάλι στην κορυφή, δεν είναι λίγο να ξέρεις ότι δε θα παίξει η ομάδα σε ευρωπαϊκό αγώνα. Οι παίχτες, όμως, ακόμα ξύνονται και δεν προσπαθούν καθόλου. Αυτό κατά τη γνώμη μου σηκώνει κριτική ή ακόμη και γκρίνια.

Να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Πάντως, εάν ο Ολυμπιακός παρουσιάσει κι άλλες φορές την εικόνα που παρουσίασε με τη Λα Κορούνια, δε θα μπορεί να κάνει και πολλά. Θα δείξει.