ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ) ΜΙΑ ΝΙΚΗ.

Ο τίτλος αναφέρεται στον Τζο Κόουλ και όχι στον Πέπε Ρέινα.

Κατέβηκα σε μια καφετέρια στο λιμάνι για να δω το ματς, το νόβα σπορτς 1 έδωσε σήμα στο 33', μετά από αλλαγές ρυθμίσεων στον αποκωδικοποιητή. Δεν ξέρω τι έφταιξε, πάντως σχολιάζω για ό,τι έγινε από το ημίωρο και μετά. Και μπορώ να πω ότι η Λίβερπουλ μου άρεσε. Δε με ξετρέλανε όπως σε άλλους αγώνες, αλλά θεωρώ ότι έπειτα από μία κάκιστη σαιζόν, αυτό που παρουσίασε ήταν ικανοποιητικό.

Πέρα απ' αυτά, όμως, έγινα πυρ και μανία με αυτό που έκανε ο Τζο Κόουλ. Ο άνθρωπος με τον οποίο η Λίβερπουλ θα έφτανε ψηλά, σύμφωνα με τα λεγόμενα τού αρχηγού Στίβεν Τζέραρντ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ και αποβλήθηκε στο πρώτο κιόλας ημίχρονο και, μάλιστα, με απευθείας κόκκινη κάρτα. Απίστευτα επικίνδυνο τάκλιν με "ψαλίδι" των δύο ποδιών, με αποτέλεσμα ο Κοσιελνί να φύγει με το φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου (αν και επέστρεψε, για να αποβληθεί τελικά στο 94') και βλέποντας τους επιδέσμους στο πόδι του, θεώρησα ότι ο Κόουλ τον τραυμάτισε για τα καλά.

Τι να πει κανείς γι' αυτό; Στο πρώτο του παιχνίδι πρωταθλήματος, το οποίο ήταν και ντέρμπυ, ο εκατομμυριούχος αυτός έκανε τη μέγιστη βλακεία. Και δεν είναι τόσο η κόκκινη που με εκνεύρισε, εξάλλου σε πολλά ντέρμπυ έχουν υπάρξει αποβολές και σε μερικά αρκετές. Διαολίστηκα γιατί πήγε να σκοτώσει τον Κοσιελνί. Δεν ξέρω τι έκανε ο Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι και αν επέβαλε ποινές, εγώ αν ήμουν στη διοίκηση τής Λίβερπουλ ή προπονητής, θα τον άφηνα εκτός αποστολής για τουλάχιστον τρεις αγώνες. Ικανός παίχτης, δεν αντιλέγω, αλλά άμα είναι να γίνει... Καστίγιο και να έρθει σε δεύτερη μοίρα το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, καλύτερα να μην αγωνίζεται καθόλου. Υποχρέωσε τη Λίβερπουλ να παίξει ένα ημίχρονο με 10 κόντρα στην Άρσεναλ και πέρα από τους δύο βαθμούς που θα μπορούσε να πάρει η ομάδα αλλά δεν το 'κανε, νομίζω ότι δημιούργησε και ένα αρνητικό κλίμα στην ομάδα από την πρώτη κιόλας στιγμή. Λογικά, δε θα υπάρξει πρόβλημα μεγάλης έκτασης, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως οι οπαδοί το πάρουν πολύ στραβά και αρχίσει το γιουχάρισμα. Θα μάθουμε στα επόμενα ματς.

Πέρα απ' αυτά, ο αγώνας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλός. Έγιναν κάμποσες φάσεις, με δεδομένο ότι ήταν πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος και ντέρμπυ. Η Λίβερπουλ μπήκε μπροστά στο σκορ με γκολ τού Ενγκόγκ στις αρχές τού δευτέρου ημιχρόνου. Απορώ τι γίνεται με αυτόν τον παίχτη, μάλλον τον διδάσκει ο Τόρρες. Αλλιώς, δεν μπορώ να εξηγήσω τα πολλά γκολ τα οποία έχει σκοράρει στα λίγα ματς που έχει παίξει η Λίβερπουλ. Λέτε να ευθύνεται το ότι είναι ξάδερφος τού Μπουμσόνγκ; Δε νομίζω...

Η Άρσεναλ άρχισε να πιέζει όλο και περισσότερο κι έφτασε σε σημείο που ήταν συνεχώς στην επίθεση. Ο Ροζίσκυ έκανε εκπληκτική προσπάθεια ντριμπλάροντας κάθε αμυνόμενο τής Λίβερπουλ και ήρθε φάτσα με το τέρμα, όμως ο Ρέινα (εξαιρετικός με εξαίρεση δύο φάσεις) -κυριολεκτικά με τα ακροδάχτυλά του- έστειλε την μπάλα σε κόρνερ. Ακολούθησε μία φάση στην οποία ο Ρέινα έκανε λάθος υπολογισμό και η Λίβερπουλ κινδύνευσε να δεχτεί το γκολ, για να το φάει τελικά στο 90', μετά από -μεγάλη ομολογουμένως- γκάφα τού Ρέινα, ο οποίος υποδέχτηκε την μπάλα αφού εκείνη χτύπησε στο δοκάρι και την έστειλε στα δίχτυα, με τρόπο τραγελαφικό. Παρ' ολ' αυτά, δεν του καταλογίζω τόσο μεγάλη ευθύνη όσο στον Τζο Κόουλ. Ο Τζέραρντ εκτελώντας φάουλ στο 93' έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Αλμούνια έδιωξε σε κόρνερ. Ακολούθησε η αποβολή τού Κοσιελνί με δεύτερη κίτρινη κάρτα και μετά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη. Ο Τόρρες πέρασε στο ματς περίπου στο 75', αλλά δεν κατάφερε να κάνει τίποτα στα 20 λεπτά που έπαιξε.

Το ματς θεωρώ ότι (χάθηκε από πλευράς Λίβερπουλ) με την αλλαγή τού Μασεράνο και την είσοδο τού Λούκας, προσωπικά θα άφηνα τον Μασεράνο μέσα και θα έβαζα τον Πόουλσεν, ώστε να έπαιζαν αυτοί οι δύο μαζί με τον Τζέραρντ και τον Κάουτ και να κυνηγούν παίχτες όπως ο Γουόλκοτ. Ο Χότζον πέρασε στη θέση τού Αργεντίνου τον Λούκας, ο οποίος για μένα είναι πολύ μέτριος για τη Λίβερπουλ. Όσον αφορά την Άρσεναλ, ο Βενγκέρ μάλλον δεν ήθελε να "χτυπήσει" και τόσο το παιχνίδι και ίσως γι' αυτό να καθυστέρησε την είσοδο τού Γουόλκοτ, του Ροζίτσκι (μπήκαν στο 60') και του Βαν Πέρσι (μπήκε στο 75').

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπυ τού φετινού πρωταθλήματος ήταν πολύ καλό, συγκριτικά με άλλες πρεμιέρες και σε διαφορετικές διοργανώσεις. Εάν είναι να αρχίζει έτσι το πρωτάθλημα, όταν θα βρίσκεται σε φουλ ρυθμούς, θα μιλάμε πραγματικά για ένα υπερθέαμα. Μένουν πάρα πολλοί αγώνες ακόμα και πολλά μεγάλα ντέρμπυ. Εκτός απροόπτου, η Πρέμιερ Λιγκ θα μας αποζημιώσει και φέτος.

Μακάρι να υπάρξει (και για το πρωτάθλημα και για τη Λίβερπουλ - χαχα!) καλύτερη συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: