ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Το ξέρω ότι άργησα να αναφερθώ στον αποκλεισμό τού Ολυμπιακού από την Μακάμπι, αλλά αρχικά δεν ήμουν στην Ελλάδα και έπειτα υπήρχε το θεματάκι με το ρεύμα στην Αίγινα. Τώρα που είναι όλα οκ, ας πω κι εγώ δυο κουβέντες.

Ας κινηθούμε σε ρυθμούς... Ερνέστο Βαλβέρδε! Τον ήηηηπιαμε πάααααλι, τον ήηηηηπιαμε πάααααλι. Άμα πρέπει να ερχόμαστε 5οι και να φεύγουμε από τον Αύγουστο για να πάρουν μπρος μερικοί, γάμησέ τα........ Άντε να αφήσει όξω ο Ερνέστο τους άμπαλους, μπας και παίξουμε τίποτα. Άκου έξω απ' τηνΜακάμπι Τελ Αβίβ...

Για τον αποκλεισμό φταίνε ΟΛΟΙ. Ο Κόκκαλης φταίει για όσα έκανε και κυρίως για όσα ΔΕΝ έκανε τους τελευταίους μήνες που ήταν στο "τιμόνι". Ο Μαρινάκης φταίει γιατί δεν αντικατέστησε τον Λίνεν με το που ανέλαβε, ας πούμε με τον Ερνέστο, γιατί είδαμε πως κατάφερε να τον φέρει μέσα σε λίγες ώρες, κάτι που ο Σωκράτης δεν κατάφερε μέσα σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορεί το νέο αφεντικό στον Ολυμπιακό να έκανε μεταγραφές (θα γίνουν κι άλλες σύμφωνα με όσα γράφονται και λέγονται), να είναι γαύρος ως το κόκκαλο και να μην το αμφισβητεί κανείς αυτό, μπορεί το ένα ή το άλλο... Αλλά κράτησε τον Λίνεν, ενώ μπορούσε να φέρει κάποιον καλύτερο. Κατ' εμέ, φέρει και ο Βαγγέλης ευθύνη. Ο προπονητής κι οι παίχτες μάλλον δε χρειάζεται ανάλυση γιατί ευθύνονται, ακόμα κι ο πιο χαζός (π.χ. ο πρωθυπουργός μας) μπορεί να το καταλάβει. Τέλος, φταίει κι ο κόσμος γιατί ο Ολυμπιακός είχε τιμωρία και το γήπεδο ήταν άδειο. Μπορεί με την Μπέσα να ήταν καθαρά τυπική η ρεβάνς, με την Μακάμπι, όμως, παίχτηκε στο Καραϊσκάκη το πρώτο ματς και ο Ολυμπιακός δεν είχε τη στήριξη τού κόσμου. Κατάφερε να γυρίσει το ματς και είχε χρόνο μπροστά του να διεκδικήσει ένα σκορ ασφαλείας (π.χ. 3-1 ή και 4-1), αλλά δεν υπήρχε κάποιος να τον σπρώξει. Και γι' αυτό το σκοπό απαιτείται ο λαός στις εξέδρες.

Για μένα, ο Ολυμπιακός θα 'χε καθαρίσει την Μακάμπι από το πρώτο ματς, εάν είχε τον κόσμο στο πλευρό του. Με εξαίρεση τα παιδιά τής "πράσινης", δε νομίζω να θεωρούν πολλά άτομα ακόμη ότι η Μακάμπι είναι καλύτερη ομάδα. Είναι πιο ομάδα, αλλά όχι καλύτερη. Εφόσον, πάντως, ο κόσμος ήταν απών, υπήρξε πρόβλημα.

Φυσικά και άκουγα ραδιόφωνο τις ώρες μετά τον αγώνα και με διαόλισε το ότι οι περισσότεροι έτρεξαν να προσφέρουν άσυλο σε μερικούς, αντί να αποδώσουν ευθύνες. Σχεδόν όλοι άφηναν λίγους έξω απ' το χορό των ευθυνών, λίγοι ήταν αυτοί που βγήκαν και είπαν ότι ευθύνονται όλοι. Όπως όλοι ευθύνονται για τον αποκλεισμό, έτσι ακριβώς έχουν όλοι συμβολή στις επιτυχίες. Αλλά εδώ (όσο κλισέ κι αν ακούγεται), θυμόμαστε μόνο ότι έχουμε συμβάλει στις επιτυχίες και ξεχνάμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για κάθε τι δυσάρεστο. Είτε φταίει αυτό είτε κάτι άλλο, το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη πριν καλά καλά την αντικρίσει, στις 5 Αυγούστου.

Ο Ερνέστο έπιασε λιμάνι για δεύτερη φορά. Οι περισσότεροι το χαρακτήρισαν ως θετική εξέλιξη, εγώ το ονομάζω αποτέλεσμα ή, αν θέλετε, συνέπεια και ως κάτι σχετικά αναμενόμενο. Δε θα μπορούσε ο Μαρινάκης κι ο κόσμος να μείνουν με τον Λίνεν, έπειτα από κάτι τόσο ντροπιαστικό. Καλώς ή κακώς, καλώς κατ' εμέ, ο Βαλβέρδε ανέλαβε τον Ολυμπιακό. Μία κίνηση που αν είχε γίνει όταν έπρεπε (πέρσι το καλοκαίρι ή ΑΜΕΣΩΣ μετά το τέλος των πλεί οφ), δε θα υπήρχε αυτή η εικόνα. Ο Ερνέστο θα είχε κάνει την προετοιμασία, θα είχε δώσει ονόματα για μεταγραφές, θα χειριζόταν το υλικό που ο ίδιος επιθυμούσε και όπως ήθελε.

Τουλάχιστον, του δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσει να κάνει τα όσα θέλει και να προσθέτει δικές του πινελιές όποτε το κρίνει απαραίτητο. Και επιτέλους, ας κάτσει πάνω από έναν χρόνο. Είτε έρθει πρώτος είτε δέκατος, ας αφήσει η ΠΑΕ κάποιον να δουλέψει. Όπως έκανε η Γιουνάιτεντ με τον Φέργκιουσον, κι ας έκανε 7 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Ο Φέργκιουσον ανέλαβε το 1986 και πήρε το πρώτο πρωτάθλημα με τη Γιουνάιτεντ το 1993! Στην περίπτωση τού Ερνέστο, είναι αποδεδειγμένο ότι ο άνθρωπος αυτός την κατέχει την προπονητική. Ας προσέξουμε φέτος τον Ολυμπιακό κι -αν τελικά παραμείνει πάνω από έναν χρόνο- ας προσέξουμε τον Ολυμπιακό τής σεζόν 2011-2012. Κι ακόμη καλύτερα αυτόν της σεζόν 2012-2013. Κι όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: