ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Η MICROSOFT


H Microsoft επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει εσωτερικές δοκιμές μιας νέας μηχανής αναζήτησης με την οποία ελπίζει να αντεπιτεθεί στη σημερινή κυριαρχία της Google.

Η μηχανή Kumo.com, διαθέσιμη μόνο στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας, φέρεται να βασίζεται σε «ενοιολογική» τεχνολογία ώστε να αναλύει προτάσεις κειμένου και να αναγνωρίζει τη σχέση ανάμεσα σε λέξεις, αναφέρει το AFP.

Την έναρξη των δοκιμών αποκάλυψε υπόμνημα που δημοσίευσε στο ιστολόγιο του Live Search ο Σάτια Ναντέλα, επικεφαλής ερευνών στο τμήμα online υπηρεσιών της Microsoft:

«Kumo είναι η κωδική ονομασία που επιλέξαμε για τις εσωτερικές δοκιμές» έγραφε ο Ναντέλα στο μήνυμά του την περασμένη εβδομάδα. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε μια καλύτερη και πιο χρήσιμη εμπειρία αναζήτησης που θα σας βοηθά ότι μόνο να αναζητάτε πληροφορίες αλλά και να ολοκληρώνετε εργασίες».

»Στη διάρκεια της δοκιμής, οι διαθέσιμες λειτουργίες θα διαφέρουν από χώρα σε χώρα, θα δείτε όμως τα αποτελέσματα να οργανώνονται με τρόπο που σας γλιτώνει χρόνο» συνεχίζει.

Η Microsoft επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι το υπόμνημα που διέρρευσε στο Διαδίκτυο «είναι ακριβές».

Παραμένει πάντως ασαφές αν το Kumo θα ενσωματωθεί αργότερα στο Live Search της Microsoft ή αν θα αποτελέσει τη βάση για μια νέα υπηρεσία.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη Google, η οποία κατέχει σήμερα το 60% της αγοράς διαδικτυακής αναζήτησης, η Microsoft επιχείρησε πέρυσι να αγοράσει τη Yahoo για 47,5 δισ. δολάρια.

Η Yahoo είναι σήμερα η δεύτερη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, με μερίδιο γύρω στο 21%, ενώ η Microsoft παραμένει τρίτη με διαφορά με ποσοστό 8,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: