ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΩ INTERNET


«Είμαι φοβισμένος, έχω όπλα εδώ, και αύριο θα πάω στο παλιό μου σχολείο και θα γίνει μακελειό». Με αυτά τα λόγια είχε προειδοποιήσει σε chat room στο διαδίκτυο ο 17χρονος που σκότωσε 15 ανθρώπους -ανάμεσά τους εννέα παιδιά- στο Κολέγιο Αλμπερτβιλ της γερμανικής πόλης Βίνεντεν. Αφού έσπειρε τον θάνατο πυροβολώντας περισσότερες από 100 φορές, ο 17χρονος τραυματίστηκε στο πόδι σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Λίγο πιο πάνω στο μήνυμά του ο νεαρός Τιμ Κρέτσμερ έγραφε: «Βαρέθηκα. Με κούρασε αυτή η φρικτή ζωή... όλο τα ίδια και τα ίδια. Οι άνθρωποι με κοροϊδεύουν, κανείς δεν βλέπει τις δυνατότητές μου...».

Μήνυμα

Το μήνυμα που έστειλε μέσω της ιστοσελίδας krautchan.net αργά το βράδυ της Τρίτης κατέληγε ως εξής: «Μπορεί και να γλιτώσω, γι αυτό έχετε τα αυτιά σας ανοιχτά, θα ακούσετε για μένα αύριο. Θυμηθείτε μόνο το όνομα της πόλης: Βίνεντεν».

Ο συνομιλητής του στο chat room, ένας έφηβος από τη Βαυαρία, δεν πήρε τα λόγια του στα σοβαρά και μόνο αφότου η τηλεόραση μετέδωσε τη συγκλονιστική είδηση ειδοποίησε τον πατέρα του, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις αρχές.

Ο Τιμ υπέφερε από κατάθλιψη, όμως οι γονείς του δεν θεωρούσαν την κατάστασή του τόσο σοβαρή και ο ίδιος ο νεαρός διέκοψε αρκετά νωρίς τις συνεδρίες με τον ψυχολόγο του. Η αστυνομία, αφού εξέτασε τον υπολογιστή του δράστη, διαπίστωσε ότι περνούσε πολλές ώρες παίζοντας βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ οι αρχές εστιάζουν την προσοχή τους και στο γεγονός ότι σχεδόν όλα τα θύματα ήταν γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: