ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...green day!

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται ο νέος δίσκος των Green Day, που μετά το "American Idiot" που είχαν κυκλοφορήσει το 2004, είχαν κατά κάποιον τρόπο "αποσυρθεί" από την ενεργό δράση.

Το δημοφιλές punk rock συγκρότημα, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του 2005 που είχε γίνει στο πλαίσιο της προώθησης του "American Idiot" και με την οποία κατέλαβαν την 10η θέση στις εισπράξεις, "σίγησε" και για αρκετό καιρό έμεινε μακριά από το προσκήνιο. Η πρώτη θέση στα αμερικανικά και βρετανικά charts και η απόλυτα επιτυχημένη περιοδεία τους έδωσε την ευκαιρία να ξεκουραστούν.

Οι Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt και Tre Cool, από το 2007 ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε νέο υλικό και οι αρχικές τους προβλέψεις έθεταν ως στόχο την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ για τα τέλη του 2008. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δυνατό, οπότε οι Green Day μετέθεσαν την ημερομηνία για τα μέσα του Μαΐου που μας έρχεται, πιθανότατα στις 15 του μηνός.

Το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος έχει τίτλο "21st Century Breakdown" και θυμίζει έντονα ...θεατρικό έργο, καθώς ο δίσκος έχει τρεις πράξεις με 16 συνολικά τραγούδια. Η πρώτη πράξη έχει τίτλο "Heroes And Cons", η δεύτερη "Charlatans And Saints" και η τρίτη "Horseshoes And Handgrenades". Ο ήχος του νέου άλμπουμ αναμένεται να είναι αρκετά διαφορετικός από το "American Idiot".

"Μας ρώτησαν πόσο πιο φιλόδοξοι μπορούμε να είμαστε μετά την επιτυχία του "American Idiot"", δήλωσε ο Billie Joe Armstrong. "Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με πλάγια βήματα, ή να κάνουμε κάποια βήματα πίσω και να επιστρέψουμε στις ρίζες μας. Ωστόσο επιλέξαμε να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά", συνεχίζει ο Armstrong.

Το "Breakdown" αναμένεται να γίνει ένα από τα πετυχημένα άλμπουμ του 2009 και ασχολείται με τα προβλήματα της εργατικής τάξης, τους εσωτερικούς "δαίμονες", την απάθεια που κυριαρχεί στην εποχή μας και το "ξεθώριασμα" του αμερικανικού ονείρου. "Αντικατοπτρίζει τα γεγονότα των τελευταίων τριών ετών και τα μελοποιεί, ενώ προσθέτει και μερικές "δηλώσεις"", συνεχίζει ο Armstrong.

Ο Billie Joe θεωρεί ότι η πιο "δυνατή" δήλωση του δίσκου βρίσκεται στο τραγούδι "March Of The Dogs" και σχετίζεται με την θρησκευτική υποκρισία: "Δεν έχω τίποτα εναντίον της θρησκείας. Το πρόβλημα είναι η εκμετάλλευση των πιστών. Είμαι άνθρωπος του πνεύματος. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο πνευματικό από το rock 'n' roll", ολοκληρώνει ο Armstrong.

Πριν λίγο καιρό είχαν δημοσιευθεί, εν μέρει, και τα τραγούδια που θα περιλαμβάνει κάθε μία από τις τρεις πράξεις του "21st Century Breakdown":

Πράξη 1 : Heroes and Cons
1. 21st Century Breakdown
2. Know Your Enemy
3. Viva la Gloria
4. Before the Lobotomy
5. Christian's Inferno
6. Last Night on Earth

Πράξη 2 : Charlatans And Saints
7. March of the Dogs

Πράξη 3 : Horseshoes And Handgrenades

Δεν υπάρχουν σχόλια: