ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ




Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε χθες, για δεύτερη φορά από την εκλογή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος συναντήθηκε για περίπου τριάντα λεπτά με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Η συνάντηση έγινε σε θερμή ατμόσφαιρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Καραμανλής και Ιερώνυμος συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο εκσυγχρονισμού του νόμου που αφορά την Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη -ο οποίος ισχύει από το 1932- και τις προοπτικές συνδρομής της Πολιτείας στην υλοποίηση των φιλανθρωπικών δράσεων που σχεδιάζει η Αρχιεπισκοπή.
«Ο Αρχιεπίσκοπος εξέθεσε στον πρωθυπουργό διάφορα θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος και κυρίως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συζητήθηκαν επίσης θέματα συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων, ιδιαίτερα στον τομέα των κοινωνικών δράσεων προς την κατεύθυνση της υποστήριξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Ομως η ξαφνική επίσκεψη του κ. Ιερώνυμου στο πρωθυπουργικό γραφείο αιφνιδίασε τους περισσότερους μητροπολίτες, αλλά και στενούς του συνεργάτες. Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που κύκλοι της Αρχιεπισκοπής διοχέτευαν -από το απόγευμα της Κυριακής- την πληροφορία πως ο κ. Ιερώνυμος θα συζητούσε με τον πρωθυπουργό «τρόπους για την ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων που διεκδικεί η Εκκλησία από το ΕΣΠΑ», τα στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου φάνηκαν να αγνοούν ακόμα και τη συνάντηση. «Το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά ζωτικό για την Εκκλησία, αλλά δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται να το θέσει ο Αρχιεπίσκοπος στον πρωθυπουργό», δήλωναν. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμεύσει από το ΕΣΠΑ περίπου 31 εκατ. ευρώ για προγράμματα που έχουν υποβάλει 9 μητροπόλεις, ενώ η Εκκλησία εμφανίζεται να διεκδικεί περίπου 250 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους για κοινωφελή έργα.
Πολλοί μητροπολίτες συνδύασαν τη συνάντηση με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του πρώην Αττικής και της υποχρέωσης της Συνόδου να εφαρμόσει τον νόμο και να προχωρήσει στην καθαίρεσή του. Αλλοι πάλι τις θεώρησαν ως συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ιερώνυμος με τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου και Δικαιοσύνης κ. Νίκου Δένδια. «Οποιο και αν ήταν το αντικείμενο της συνάντησης ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ως πρόεδρος της Συνόδου θα έπρεπε να συνοδεύεται από μητροπολίτες-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου», σχολίασε στην «Κ» κορυφαίος ιεράρχης και πρόσθεσε: «Εκτός και αν ορισμένοι εκ του αρχιεπισκοπικού περιβάλλοντος νομίζουν πως μιμούμενοι πρακτικές του παρελθόντος θα ενισχύσουν έτσι το προφίλ του μακαριωτάτου σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η Εκκλησία».


Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: