ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΟΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ


Η ανάδειξη της σειράς των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΝ ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Στην εσωκομματική διαδικασία δύο είναι τα φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Νίκος Χουντής και ο νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Δημήτρης Παπαδημούλης.


Σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΝ, η πρώτη θέση συνδέεται με το πόσο μεγάλη ή μικρή θα είναι η συμμετοχή των μελών του κόμματος στην εσωκομματική. Ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε χθες στην Πολιτική Κίνηση Αμπελοκήπων. Οπως είπε, «η κατάρτιση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές δεν αποτελεί προεδρικό ρουσφέτι, αλλά είναι μια υπόθεση που ανήκει στα μέλη του κόμματος». Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΝ είναι πρωτοπόρος σε ζητήματα δημοκρατίας.

Εντός του ΣΥΝ οι τόνοι έχουν ανέβει από ένα άλλο θέμα. Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΝ «οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές ύστερα από δύο θητείες (ελάχιστος χρόνος παραμονής 6 χρόνια) δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι. Μετά τη διακοπή μπορούν να είναι για άλλες δύο θητείες». Το καταστατικό ψηφίστηκε το 2005. Αυτό σημαίνει ότι εάν η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία και οι εκλογές γίνουν το 2011, τέσσερις νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από τον ΣΥΝ (Αλ. Αλαβάνος, Φ. Κουβέλης, Γ. Δραγασάκης και Θ. Λεβέντης) δεν θα είναι υποψήφιοι. Σύμφωνα με κάποια στελέχη του ΣΥΝ οι δύο θητείες μετρούν από το 2004 και όχι από το 2005 που ψηφίστηκε η διάταξη του καταστατικού. Κάτι που σημαίνει ότι εάν οι εκλογές γίνουν το 2010 οι τέσσερις βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόβλημα ένα χρόνο νωρίτερα. Ο Ανδρέας Καρίτζης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, αναφερόμενος στο θέμα (στο «Κανάλι 1») επικαλέστηκε τις καταστατικές διατάξεις, λέγοντας ότι «υπάρχουν για να ισχύουν». Από την Ανανεωτική Πτέρυγα θεωρούν ότι το πρόβλημα δημιουργείται με σκοπό την πόλωση. Αυτό εκτιμούν ότι σε κάθε περίπτωση θα δημιουργήσει προβλήματα και στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: