ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΜΠΡΑΟΥΝ: ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΥΦΕΣΗΣ


Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία και να οδηγήσουν τον κόσμο εκτός της ύφεσης, όμως και άλλα κράτη πρέπει να κάνουν την προσπάθεια τους, σύμφωνα με το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.

Σε ομιλία του στο Κογκρέσο, ο Μπράουν κάλεσε τις ΗΠΑ να αντισταθούν στον προστατευτισμό και καθώς το κλίμα είναι θετικό μετά την εκλογή του προέδρου Ομπάμα να βάλουν στην άκρη τις διαφορές και να συνεργαστούν με την Ευρώπη. Όπως σημείωσε «τώρα έχετε την πιο φιλοαμερικανική ευρωπαϊκή ηγεσία που μπορεί να θυμηθεί κανείς. Μια ηγεσία που θέλει να συνεργαστεί πιο στενά, προκειμένου να συνεργαστεί μαζί σας. Δεν υπάρχει η παλιά Ευρώπη, ούτε η νέα Ευρώπη, υπάρχει μόνο η φίλη σας Ευρώπη».

Ο Μπράουν κάλεσε τις ΗΠΑ σε συνεργασία σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων και τα σχέδια ενίσχυσης της οικονομίας με στόχο την αντιμετώπιση της ύφεσης. Όπως επισήμανε μιλώντας προς τα μέλη του Κογκρέσου «σκεφτείτε πως κάθε μια από τις ενέργειες μας, αν συνδυαστούν, μπορούν να σημαίνουν πιο πολλά ως σύνολο σε σχέση με το άθροισμα τους, καθώς η επίδραση τους θα πολλαπλασιαστεί αφού όλοι θα λειτουργούν στην ίδια γραμμή».

Εξάλλου, ο Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε για τη σημασία που θα έχει η συνεργασία σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα. Όπως είπε «αναδομείτε και εσείς τις τράπεζες σας, όπως και εμείς. Αλλά πόσο ασφαλέστερες θα ήταν οι καταθέσεις των πολιτών αν ολόκληρος ο κόσμος συνεργαζόταν για να θέσει εκτός νόμου τα σκιώδη τραπεζικά συστήματα και τους υπεράκτιους τραπεζικούς παράδεισους».

Μιλώντας στο Κογκρέσο (Βουλή Αντιπροσώπων και Γερουσία σε κοινή συνεδρίαση) των Ηνωμένων Πολιτειών ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν πρότεινε οι «παράδεισοι» για τη φορολογία να καταργηθούν, πρόταση που καταγράφηκε εβδομάδες, μόνον, πριν από τη συνάντηση στο Λονδίνο των Οκτώ πλουσιότερων στον κόσμο (Ρωσία, ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδάς, Γαλλία) και των ισχυρών «αναδυομένων» οικονομιών -πρωτίστως Κίνα, Βραζιλία, Ινδία-δηλαδή του G20.

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες ανασυγκροτείτε τις τράπεζες. Το ίδιο κάνουμε στη Βρετανία. Αλλ' όλων οι καταθέσεις γενικώς δεν θα είναι ασφαλέστερες, στο μέλλον, αν καταργήσουμε τα «παράλληλα» τραπεζικά συστήματα, ειδικά τους «παράδεισους» για τη φορολογία» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας στην ομιλία του αυτήν.

Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πρόκειται να μετακινηθεί στο Λονδίνο γι' αυτήν τη Σύνοδο του G20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: