ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΣΥΣΤΗΜΕΝΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 9 ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ


Επιστολές με απειλές για δολοφονία, που συνοδεύονταν από σφαίρα 9 χιλιοστών, εστάλησαν στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, σε υπουργούς και πολιτικές προσωπικότητες, όπως ανακοίνωσε η Εισαγγελία του Παρισιού.
Τέτοια επιστολή εστάλη την περασμένη Πέμπτη στα Ηλύσια, την επομένη στην υπουργό Εσωτερικών Αλιό Μαρί και χθες στην υπουργό Δικαιοσύνης Ρασιντά Ντατί. Η είδηση έγινε γνωστή όταν ο δήμαρχος του Μπορντό, πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ, έδωσε χθες δημοσιότητα στη λήψη απειλητικής επιστολής και υπέβαλε μήνυση. Τότε ανακοινώθηκε ότι ανάλογες απειλητικές επιστολές, συνοδευόμενες από σφαίρες, έχουν δεχτεί τις τελευταίες εβδομάδες και πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) στη Νοτιοδυτική Γαλλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sud Ouest», ο Ζιπέ έλαβε ένα μεγάλο φάκελο, που περιείχε μικρότερο, στον οποίο βρισκόταν μια σφαίρα και επιστολή που είχε μορφή εγκυκλίου και επικεφαλίδα με τα ονόματα υπουργών και πολιτικών τους οποίους στοχεύει. Το κείμενο της προκήρυξης, είκοσι γραμμές, δακτυλογραφημένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ήταν γεμάτο ορθογραφικά λάθη. Το υπέγραφε μια μυστηριώδης οργάνωση, «Terre de solidaritee». Διατύπωνε άμεσες απειλές κατά του Ζιπέ: «Θα σας σκοτώσουμε. Νομίζετε ότι μπορείτε να καθορίζετε τη ζωή μας. Ε, όχι, εμείς καθορίζουμε τη δική σας, των οικογενειών σας και των φίλων σας». Δύο εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος έλαβαν τον ίδιο τύπο επιστολής την περασμένη εβδομάδα: ο γερουσιαστής-δήμαρχος Ζακ Μπλάν και ο γερουσιαστής-δήμαρχος Ραϊμόντ Κουντέκ.

Πηγές προσκείμενες στην έρευνα ανέφεραν ότι «οι επιστολές με κείμενο αλλοπρόσαλλο, που υποστηρίζουν ότι συγκεντρώνουν 1.000 υπογραφές αγωνιστών της ομάδας 34, φαίνονται έργο ανισόρροπου». Δεν διατυπώνονται διεκδικήσεις, πρόκειται για υβριστικές επιστολές, των οποίων η προέλευση εντοπίζεται στο Μονπελιέ. Η Εισαγγελία του Παρισιού, επιφορτισμένη με τη δίωξη εγκλημάτων τρομοκρατίας, ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τις επιστολές αυτές, την οποία ανέθεσε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι διεξάγονται αυτόματα έρευνες όταν υπάρχει απειλή κατά του προέδρου και ότι τα σχετικά κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την εκλογή του Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: