ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΠΟΛΩΝΙΑ: ΜΕ 400 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ


Η Πολωνία θα ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στο Αφγανιστάν, όπου πέρα από τους 1600 στρατιώτες θα στείλει άλλους 400, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τασκ.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, δήλωσε πρόσφατα ότι «η ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν πρέπει να ενισχυθεί με άλλους 4.000 άνδρες για να εδραιωθεί η ασφάλεια της χώρας, ενόψει των προεδρικών εκλογών».
«Σήμερα λάβαμε την απόφαση να ζητήσουμε επισήμως από τον πρόεδρο να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών μας κατά 400 άνδρες», ανακοίνωσε στη Βαρσοβία ο πρωθυπουργός. «Αυτό έχει σχέση με τις εκλογές στο Αφγανιστάν και όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση δεν θα είναι εύκολη τις προσεχείς εβδομάδες», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τασκ.
Η πολωνική ηγεσία είχε δηλώσει πρόσφατα ότι δεν επρόκειτο να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στο Αφγανιστάν, καθώς προσπαθεί να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες εξαιτίας της ύφεσης. Ο υπουργός Άμυνας έχει συμφωνήσει να μειωθούν οι δαπάνες του υπουργείου του κατά 2 δισεκατομμύρια ζλότι (601 εκατομμύρια δολάρια), αλλά ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός μπορεί να αντέξει τα 35,1 εκατομμύρια ζλότι που απαιτούνται για την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης στο Αφγανιστάν.


Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: