ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΒΟΜΒΑ ΜΕ 3 ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ


Μέσα σε μια σακούλα πλαστική, δεμένη πάνω σε κάγκελο πεζοδρομίου, λίγα μέτρα από την είσοδο των γραφείων της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, ήταν κλεισμένο το... ηχηρό μήνυμα που στάλθηκε χθες. Και φαίνεται να είχε τρεις αποδέκτες.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί απέναντι από τον Αρειο Πάγο, 200 μέτρα από το αστυνομικό μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στην οδό Κόνιαρη 45, στα γραφεία της ΚΕΔ, η οποία είχε παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου. Εξερράγη στις 9.30 χθες το βράδυ και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πυροδοτήθηκε είτε με χρήση κινητού τηλεφώνου είτε με τηλεχειρισμό, γεγονός που στρέφει την προσοχή της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο οργανώσεις.

Το τριπλό βομβιστικό μήνυμα, που συγκλόνισε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και στα τζάμια παρακείμενης οικοδομής.

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα και κάποιες πολυκατοικίες, που βρίσκονταν κοντά στο κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, εκκενώθηκαν από τους ενοίκους, καθώς αρχικά υπήρξε σύγχυση σχετικά με τα αίτια της έκρηξης και εξεταζόταν και το ενδεχόμενο της διαρροής αερίου, γεγονός που απέκλεισε αργότερα συνεργείο της ΔΕΠΑ.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που περισυνέλεξαν τα υπολείμματα της βόμβας δεν εντόπισαν καλώδιο. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν είχε υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα, τους κάνει να πιστεύουν ότι η πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού έγινε είτε με τηλεχειρισμό είτε με κινητό τηλέφωνο και ότι αυτοί που τον πυροδότησαν είχαν πολύ καλή οπτική επαφή.

Με αυτούς τους τρόπους έχουν πυροδοτήσει μηχανισμούς δύο οργανώσεις: Ο «Επαναστατικός Αγώνας», στις 30 Μαΐου του 2006, που χρησιμοποίησε τηλεχειριστήριο από παιδικό παιχνίδι για να ενεργοποιήσει τη βόμβα που είχε στόχο το αυτοκίνητο του τότε υπουργού Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη. Κινητό τηλέφωνο είχε χρησιμοποιήσει η «Λαϊκή Θέληση» για να πυροδοτήσει τη βόμβα στα δικαστήρια της Λάρισας, (Μάιος 2004), εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία των γερμανικών εταιρειών Bayer, Siemens και Lufthansa, στο Μαρούσι, (Ιούνιος 2008) και στα γραφεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, στο Ν. Κόσμο, (Ιούλιος 2008) η οποία και είχε εξουδετερωθεί.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τα γραφεία φυλάσσονται από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, υπάλληλοι της οποίας βρίσκονταν μέσα στην ΚΕΔ τη στιγμή της έκρηξης. *

Δεν υπάρχουν σχόλια: