ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣΔέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη των νατοϊκών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας. Για πρώτη φορά μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο η γερμανική αεροπορία μετείχε σε πολεμικές επιχειρήσεις

Οι βομβαρδισμοί που άρχισαν το βράδυ της 24ης Μαρτίου, χωρίς να υπάρχει έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας, διήρκεσαν 78 ημέρες. Στις 10 Ιουνίου, υπεγράφη η συνθήκη του Κουμάνοβο, που έθεσε το Κόσοβο υπό διεθνή κυριαρχία. Ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας συνιστά τομή στη γερμανική ιστορία. Για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η γερμανική αεροπορία μετείχε σε πολεμικές επιχειρήσεις. Μια πρεμιέρα που προκάλεσε έντονες συζητήσεις.

«Την νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη το ΝΑΤΟ ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές κατά στρατιωτικών στόχων στην Γιουγκοσλαβία. Η συμμαχία αναγκάσθηκε να προβεί στο βήμα αυτό προκειμένου να αποτρέψει την συνέχιση των σοβαρών και συστηματικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κόσοβο και να προλάβει μια ανθρωπιστική καταστροφή».
Πηγή: www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: