ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΤΡΙΤΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΓΙΑ GOOGLE


Μια δυσάρεστη έκπληξη αντιμετώπισαν όσοι χθες το μεσημέρι επιχείρησαν να ελέγξουν τα μηνύματά τους στη διαδικτυακή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail της Google.

Για διάστημα ώς και δύο ωρών η πρόσβαση στην υπηρεσία ήταν, απλώς, αδύνατη. Μετά από αρκετά λεπτά αναμονής μπροστά στις οθόνες τους οι χρήστες ενημερώνονταν για τη μη λειτουργία του Gmail με ένα λακωνικό μήνυμα, το οποίο κατέληγε στη φράση «παρακαλούμε δοκιμάστε ξανά σε 30 δευτερόλεπτα».

Η βλάβη σημειώθηκε στη 1.30 το πρωί ώρα Ειρηνικού (μεσημέρι ώρα Ελλάδας), ωστόσο για αρκετή ώρα, πέρα από μια αναφορά στο πρόβλημα στη σελίδα βοήθειας του Gmail, η Google δεν έδινε περισσότερες λεπτομέρειες. Η επιστροφή στην ομαλή λειτουργία του Gmail ξεκίνησε σταδιακά έπειτα από περίπου δύο ώρες και αφού πρώτα η είδηση για τη βλάβη είχε κάνει πολλές φορές τον γύρο του κόσμου.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε αργά το απόγευμα ώρα Ελλάδας, η Google ζήτησε συγγνώμη, προσθέτοντας ότι έγινε ό,τι ήταν δυνατόν προκειμένου να δοθεί και πάλι η δυνατότητα πρόσβασης των χρηστών στο Gmail. «Οι μηχανικοί μας εξακολουθούν να διερευνούν τα αίτια του προβλήματος», σημείωσε η εταιρεία στην ίδια ανακοίνωση. Συνολικά σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται πως υπάρχουν περισσότεροι από 110 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου που χρησιμοποιούν το Gmail είτε ως βασική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε ως εναλλακτική.

Σημειώνεται πως είναι η τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες που η Google αντιμετωπίζει περιστατικό μπλακάουτ στο Gmail. Τον περασμένο Αύγουστο σημειώθηκε βλάβη διάρκειας δύο ωρών, που όπως αργότερα δήλωσε η εταιρεία προκλήθηκε επειδή τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα συστήματα με τους καταλόγους επαφών που διατηρούν οι χρήστες. Τότε η Google είχε δηλώσει πως προχωρά σε πλήρη διερεύνηση, προσθέτοντας ότι «θα επικαιροποιήσουμε καταλλήλως τα εσωτερικά μας συστήματα και τις διαδικασίες μας». Ατυχώς, άλλο ένα μπλακάουτ διάρκειας περίπου 4 ωρών ακολούθησε τον Οκτώβριο, ενώ το κακό τρίτωσε χθες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: