ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ FACEBOOK ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

Έπειτα από το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι νέοι όροι χρήσης, ο ιδρυτής και CEO του Facebook Mark Zuckerberg ανακοίνωσε μέσω του επίσημου blog την επιστροφή στο προηγούμενο κείμενο των κανονισμών. Οι νέοι όροι έγιναν δεκτοί με αγανάκτηση από χιλιάδες χρήστες της υπηρεσίας, καθώς η διατύπωσή τους άνοιγε το δρόμο για οριστική εκχώρηση αποκλειστικών δικαιωμάτων στο Facebook, όσον αφορά το υλικό που ανεβάζουν οι χρήστες στο προφίλ τους.

Ο Zuckerberg αναφέρει στη δημοσίευσή του ότι η ηγετική ομάδα της εταιρείας είχε να επιλέξει ανάμεσα στην αναδιατύπωση των όρων και την επιστροφή στους παλαιούς. Τελικά, αποφασίστηκε η επάνοδος στους προηγούμενους κανόνες, προκειμένου να μη μείνουν σκιές σχετικά με τις προθέσεις της υπηρεσίας. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι η επάνοδος είναι οριστική. Ο Zuckerberg υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν νέοι όροι στο προσεχές μέλλον, οι οποίοι όμως θα λαμβάνουν υπ' όψιν τα δικαιώματα των χρηστών.

Η επίμαχη διατύπωση των νέων όρων που άνοιξε τους Ασκούς του Αιόλου είχε να κάνει με το υλικό [φωτογραφίες, video κ.λπ.] που ανεβάζουν οι χρήστες στο Facebook. Ενώ στους προηγούμενους κανόνες καθίστατο σαφές ότι τυχόν απενεργοποίηση του λογαριασμού σήμαινε και επαναφορά των δικαιωμάτων στο χρήστη, οι νέοι όροι δεν περιελάμβαναν αυτή την αναφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: