ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

EΡΕΥΝΑ: Η ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο της παιδοφιλίας στην Ελλάδα όπως φαίνεται από τις συλλήψεις που ακολουθούν η μία την άλλη σχεδόν καθημερινά.
Ένας 42χρονος από το Μενίδι ασελγούσε στη φίλη των παιδιών του, ένας θείος κακοποιούσε σεξουαλικά την 9χρονη ανιψιά του στο Μαρκόπουλο, ένας αρχιμανδρίτης ήταν επικεφαλής διαδικτυακού κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου συμμετείχαν γιατροί, μηχανικοί και άλλοι «ευυπόληπτοι» πολίτες…


Μία πρωτοποριακή έρευνα για το φαινόμενο της παιδοφιλίας και της παιδεραστίας έχει ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, από την ομάδα του καθηγητή Ε. Παπάνη. Για τις ανάγκες της έρευνας δημιουργήθηκαν από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου δύο chat rooms, δηλαδή δύο ιστοχώροι με δύο ψεύτικα παιδικά προφίλ: ενός αγοριού από τη Μυτιλήνη και ενός κοριτσιού από την Αθήνα. Και τα δύο υποτίθεται ότι είναι 10 ετών και ότι καλούσαν ανθρώπους σε προσωπική συνομιλία στο chat.


Τις πρώτες εβδομάδες της έρευνας, τα δύο φανταστικά παιδιά προσεγγίστηκαν από συνολικά 50 άτομα. Από αυτούς οι 42 εκ των συνολικά 50 που προσέγγιζαν τα παιδιά, παρουσίασαν φυσιολογική συμπεριφορά: διέκοψαν τη συνομιλία τους αμέσως μόλις κατάλαβαν ότι πρόκειται για ανήλικα. Οι 2 παρουσίασαν εν δυνάμει παραπτωματική συμπεριφορά, αφού συνέχισαν να συνομιλούν με την ανήλικη.


Όμως, οι 8 στους 50 εμφάνισαν καθαρά παιδοφιλικά χαρακτηριστικά, αφού προσπάθησαν να προσελκύσουν την ανήλικη. Αυτοί είχαν ηλικία 20-27 ετών και ήταν κάτοικοι αστικών περιοχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: