ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

''ΧΩΝΕΥΟΥΝ'' ΤΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μία ημέρα πριν από τα Όσκαρ, ανακοινώθηκαν τα καθόλου τιμητικά Χρυσά Βατόμουρα, που απονέμονται στις χειρότερες κινηματογραφικές απόπειρες της χρονιάς. Μεγάλοι νικητές της ... ντροπής αναδείχθηκαν η ταινία The Love Guru, αλλά και η celebrity (wannabe) πρωταγωνίστρια, Πάρις Χίλτον, που συγκέντρωσαν τα περισσότερα "βραβεία".

Η κωμωδία του Μάικ Μάγιερς αφού έπιασε πάτο στο box office και διασύρθηκε αλύπητα από τους κριτικούς (δηλαδή από όσους μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν μαζί της) κέρδισε με το ... σπαθί της τα αντι-όσκαρ χειρότερης ταινίας, α’ ανδρικού ρόλου για τον Μάγιερς, καθώς και σεναρίου. Ο Guru ήταν υποψήφιος συνολικά σε επτά κατηγορίες, οπότε ήταν μάλλον αναμενόμενο να φύγει με τουλάχιστον τρεις "διακρίσεις".

Με τρία βατόμουρα όμως «τιμήθηκε» και η Πάρις Χίλτον, ισοφαρίζοντας το χατ-τρικ του Έντι Μέρφι το 2007. Η -θέλω να είμαι ηθοποιός- Πάρις κατόρθωσε να αναδειχθεί νικήτρια στις κατηγορίες του α’ (για το Hottie) και β’ γυναικείου ρόλου (για την εμφάνισή της στο Repo: The Genetic Opera), αλλά να συμμετάσχει και στο χειρότερο κινηματογραφικό δίδυμο (μαζί με τους συμπρωταγωνιστές της στο The Hottie and the Nottie, Κριστίν Λάκιν και Ζόελ Ντέιβιντ Μουρ).

Μάλλον έκπληξη θεωρείται η επιλογή του Πιρς Μπρόσναν για το βατόμουρο στην κατηγορία του β’ ανδρικού ρόλου, το οποίο ο πρώην Μποντ τελικά απέσπασε για την ερμηνεία του στο Mamma Mia!, ενώ ο Ούβε Μπολ αναδείχθηκε χειρότερος σκηνοθέτης για τρεις ταινίες (1968: Tunnel Rats, In The Name of The King: A Dungeon Siege Tale και Postal) θριαμβεύοντας και στην κατηγορία του "χειρότερου κινηματογραφικού επιτεύγματος της χρονιάς".

Τέλος, ο μάλλον απογοητευτικός αν και εισπρακτικά επιτυχημένος Iντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου επικράτησε στην κατηγορία του πιο απαράδεκτου sequel, prequel, remake ή rip off, αποδεικνύοντας ότι συχνά τα "ιστορικά" franchise κρίνονται πιο αυστηρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: