ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΟΣΚΑΡ

-«Τα παιδιά μου είναι πολύ μικρά για να το θυμούνται, αλλά είχα ορκιστεί ότι αν συνέβαινε ποτέ αυτό, θα παραλάμβανα το βραβείο στο πνεύμα του Τίγρη από τον "Γουίνι το Αρκουδάκι", οπότε περί αυτού πρόκειται».Ο Ντάνι Μπόιλ εξηγώντας γιατί πετάχτηκε από το πόντιουμ όταν παρέλαβε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Slumdog Millionaire».

-«Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν είχα σχεδιάσει στο παρελθόν αυτή την ομιλία. Νομίζω ότι πρέπει να ήμουν οκτώ ετών και κοιταζόμουν στον καθρέφτη του μπάνιου. Αυτό (κρατώντας το αγαλματίδιο) θα ήταν το μπουκάλι με το σαμπουάν. Λοιπόν τώρα δεν είναι μπουκάλι με σαμπουάν». Η Κέιτ Ουίνσλετ, παραλαμβάνοντας το Οσκαρ 'Α Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Σφραγισμένα Χείλη».

-«Ολοι εσείς οι συμπαθούντες των ομοφυλοφίλων... . Δεν το περίμενα αυτό». Ο Σον Πεν παραλαμβάνοντας το Οσκαρ πρώτου Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Μilk».

-«Είσαι ένα απίστευτο πρότυπο για κάθε νεαρή ηθοποιό σε αυτό το χώρο, γιατί δεν φοβάσαι να δείξεις και τη σκοτεινή και τη φωτεινή πλευρά σου. Αυτή είναι η πρώτη υποψηφιότητά σου. Διαισθάνομαι ότι θα υπάρξουν πολλές ακόμα στο μέλλον. Και παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι έχεις εξαιρετική φωνή. Οπότε συνέχισε και να τραγουδάς». Η Σίρλεϊ Μακλέιν για την Αν Χάθαγουει. Στη διάρκεια της τελετής, η Χάθαγουει τραγούδησε μαζί με τον παρουσιαστή της βραδιάς Χιού Τζάκμαν διακωμωδώντας την ταινία «Frost/Nixon».

-«Το όνομά της από μόνο του έχει μείνει στην ιστορία ως σύμβολο ενός ολόκληρου κόσμου απίστευτων διακρίσεων. Επομένως είναι ίσως καλύτερα να ξεκινήσουμε από εκεί. Μέριλ Στριπ. Γιατί στην καριέρα σου έχεις ρεκόρ υποψηφιοτήτων - 15- και σε κοιτάζουμε με δέος: η εκπληκτική, εκπληκτική Μέριλ Στριπ». Η Σοφία Λόρεν για την υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

-«Όταν κάποιος κάνει τέτοια νούμερα, δεν μπορώ να μη σκεφτώ: στεροειδή». Ο Χιου Τζάκμαν για την Μέριλ Στριπ και την 15η υποψηφιότητά της.

-«Έχει κανένας λιποθυμήσει ποτέ εδώ; Γιατί νομίζω ότι θα είμαι η πρώτη». Η Πενέλοπε Κρουζ αποδεχόμενη το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Vicky Cristina Barcelona».

-«Υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο που δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι μπορεί να βρεθείς. Για μένα είναι ο Νότιος Πόλος, το πόντιουμ στα καλλιστεία της Μις Κόσμος και εδώ. Είναι μια τεράστια τιμή, οπότε ένα ευχαριστώ στην Ακαδημία». Ο Σάιμον Μποφόι, που βραβεύτηκε με το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου για το «Slumdog Millionaire».

-«Αυτό το βραβείο απόψε θα επικύρωνε ταπεινά τη σεμνή αποφασιστικότητα του Χιθ να γίνει πραγματικά αποδεκτός από όλους εσάς εδώ, τους συναδέλφους του, σε έναν χώρο που τόσο αγαπούσε». Ο Κιμ Λέτζερ, πατέρας του Χιθ Λέτζερ, ο οποίος βραβεύτηκε μετά θάνατον με το Όσκαρ ΄Β Ανδρικού Ρόλου για τον «Σκοτεινό Ιππότη».

-«Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου νόμιζα ότι το να κάνεις καλό για κάποιον δεν σημαίνει ότι θα λάβεις έπαινο για αυτή την καλοσύνη σου μέχρι σήμερα. Αυτό το βραβείο αγγίζει την καρδιά μου και τα βάθη της ψυχής μου». Ο κωμικός Τζέρι Λούις, 82 ετών, παραλαμβάνοντας βραβείο για τη συνολική προσφορά του στο χώρο του κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: