ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


Ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί μπήκε στην πρώτη γραμμή του πυρός για να αντιμετωπίσει το τεράστιο κύμα δυσαρέσκειας και να εξαγγείλει μέτρα προορισμένα να ικανοποιήσουν ένα κοινό αίτημα των συνδικάτων της Γαλλίας και των υπερπόντιων περιφερειών, την οικονομική ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων.


Την επομένη της συνέλευσης των κοινωνικών εταίρων στα Ηλύσια τα γαλλικά συνδικάτα εμμένουν στις θέσεις τους. Η κυβέρνηση θα καταβάλει 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ για τα νοικοκυριά μεσαίου εισοδήματος και τα θύματα της ανεργίας, ενώ θα κάνει και φοροαπαλλαγές. Παρ' όλο που το ύψος της δαπάνης για τη στήριξη των μικρομεσαίων εισοδημάτων είναι σημαντικό, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και τα συνδικάτα δηλώνουν ανικανοποίητη από τις προεδρικές εξαγγελίες και συμφωνούν να πραγματοποιηθούν στις 19 Μαρτίου οι προγραμματισμένες μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο Γάλλος πρόεδρος δέχτηκε χθες στα Ηλύσια 26 εκπροσώπους των υπερπόντιων περιφερειών Γουαδελούπης, Μαρτινίκας, Γκιγιάνας και Ρεϊνιόν. Ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στη Γουδελούπη όταν επανέλθει η τάξη, για μία γενική συνέλευση με τους εκπροσώπους όλων των υπερπόντιων περιφερειών.

Ενα μήνα μετά την έναρξη των διαδηλώσεων που γίνονται με αίτημα την αύξηση μηναίων αποδοχών των χαμηλόμισθων κατά 200 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, υποσχέθηκε επιδότηση ύψους 580 εκατομμυρίων ευρώ. Πάντως, η υπουργός Εσωτερικών Αλιό Μαρί ανακοίνωσε ότι θα σταλούν άμεσα 280 αστυνομικοί ως ενισχύσεις στη Γουαδελούπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: