ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ!

Δέκα εκατομμύρια ευρώ και τοποθέτηση πινακίδων με την επιγραφή «Εκτιμούμε το έργο του Εφραίμ» ζητεί μεταξύ άλλων ο σύλλογος «Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός» με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Πατρών, η οποία συζητήθηκε σήμερα.

Ο σύλλογος επιδιώκει την απόσυρση του άρματος, που εμφανίζει τον Εφραίμ, από το φετινό Πατρινό Καρναβάλι, ενώ επιστολή διαμαρτυρίας έχουν αποστείλει είκοσι μονές του Αγίου Ορους. Μεταξύ άλλων, ο σύλλογος ζητά από τον Δήμο Πατρέων το ποσό των 10.000.000 ευρώ, διαφορετικά επιτρέπει (!) την παρέλαση του άρματος μόνο στην περίπτωση που πάνω σε αυτό θα αναρτηθούν πινακίδες, στις οποίες θα αναγράφονται: «Ο Δήμος Πατρέων εκτιμά το έργο του ηγούμενου Εφραίμ» και «Ο Δήμος Πατρέων σέβεται και τιμά το Αγιο Όρος».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στο Πρωτοδικείο παραβρέθηκαν μέλη του δικηγορικού συλλόγου αλλά και της τοπικής ένωσης συντακτών, που τάχθηκαν υπέρ της ελευθερίας του λόγου και φυσικά της σάτιρας.

Ο αντιδήμαρχος Πατρών κ. Αλέξης Σκαρμέας με δηλώσεις του στο protothema.gr τόνισε: «Δεν επεμβαίνουμε στη σάτιρα. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: η σάτιρα είναι πολιτική και όχι θρησκευτική».

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο.

Αμαρτωλό άρμα...ο Εφραίμ

Εξώδικο στο Δήμο Πατρέων και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Πατρών απέστειλαν τα μέλη του συλλόγου «Άγιος Μάρκος Ευγενικός» ζητώντας να αποσυρθεί από το φετινό καρναβάλι το άρμα που εμφανίζει τον Εφραίμ. Ανάλογη επιστολή διαμαρτυρίας εστάλη στον Δήμο και από 20 Μονές του Αγίου Όρους.

Το αίτημα συζητείται σήμερα στο δικαστήριο και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αίτηση «ακόμα και εάν δεν αποσυρθεί το εν λόγω άρμα από την παρέλαση της Αποκριάς, τότε ο Δήμος Πατρέων θα πρέπει να διακηρύξει εγγράφως ότι εκτιμά το ήθος και το έργο που έχει επιτελέσει ο ηγούμενος Εφραίμ και ιδίως στην περιφέρεια της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου».

Ωστόσο, οι καλλιτέχνες του καρναβαλιού δε δείχνουν να πτοούνται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, στο εργαστήρι ετοιμάζεται ακόμα ένα άρμα με τον Εφραίμ στο οποίο κάνει καντάδα ο πρώην υπουργός κ.Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια αίτηση του Συλλόγου «Άγιος Μάρκος Ευγενικός» αναφέρεται ότι «στο περιβάλλον αυτού του άρματος θα περιφέρονται πλείστοι όσοι καρναβαλιστές, αγόμενοι και φερόμενοι από κάθε είδους πάθος και αναισχυντία, ασέμνως ενδεδυμένοι ή και ημίγυμνοι, με μπουκάλια μαυροδάφνης στο χέρι, με απουσία κάθε ηθικού φραγμού στο πλαίσιο ενός είδους διονυσιακού και σεξιστικού ξεφαντώματος και παραληρήματος»…

Μα το άρμα γιατί ν' αποσυρθεί? Αντί να κάψουν φέτος ομοίωμα του κυρ Καρνάβαλου, ας κάψουνε του αγαθού Εφραιμούλη...αχ το γλυκό μου...ουστ παλιόγερε να πούμε! Αρχικλέφταρε, βουτηχταρά Μονής Βατοπεδίου και πάσης Ελλάδος! Ρε μήπως να κάψουν τον ίδιο? Στο μουσείο της Μαντάμ Τισσώ πρέπει να μπει κέρινο ομοίωμα αυτής της ιδιοφυΐας της αρπαγής. Το άτομο πρέπει να 'χει κάνει ειδικευμένες σπουδές, θα 'χει πάρει master, ενώ αμέεετρητα μεταπτυχιακά θα φέρουν τ' όνομά του. Μπράβο ρε παιδιά, μας κάνετε και γελάμε. Γελάμε με τα ίδια μας τα χάλια, για να εξηγούμαστε, όμως το γέλιο προσφέρει ζωή...Τη ζωή τη θέλουμε για να μπορούμε να λέμε άνετα: "Άπονη ζωή, μας πέταξες στου δρόμου την άκρη..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: