ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΤΡΕΤΟΥ - ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ


Ο καλλιτέχνης που δημιούργησε την εικόνα που εξελίχθηκε σε σύμβολο της προεκλογικής καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα, συνελήφθη την Παρασκευή στη Βοστώνη για πρόκληση φθοράς σε ξένη ιδιοκτησία, επειδή σχεδίαζε γκράφιτι, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σέπαρντ Φέρεϊ είναι ο δημιουργός του διάσημου πλέον πορτρέτου του Ομπάμα, σε χρώμα κόκκινο, άσπρο και μπλε, με το βλέμμα στραμμένο προς τα πάνω και τη λέξη «ελπίδα» γραμμένη από κάτω.

Το πορτρέτο τυπώθηκε σε δεκάδες χιλιάδες αφίσες, μπλουζάκια και άλλα προϊόντα και κατάφερε να γίνει το ανεπίσημο σήμα της προεκλογικής καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου.

Ο Φέρεϊ, 38 ετών, κρατείται προσωρινά, αφού συνελήφθη στο δρόμο του Ινστιτούτου Μοντέρνας Τέχνης της Βοστώνης, όπου πραγματοποιείται έκθεση αφιερωμένη στη δουλειά του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Herald, δύο εντάλματα συλλήψεως είχαν ήδη εκδοθεί εις βάρος του τον περασμένο μήνα, καθώς η αστυνομία του προσάπτει ένα αριθμό γκράφιτι που έγιναν πάνω σε κτίρια.

Σε αντιδικία βρίσκεται εξάλλου ο καλλιτέχνης και με το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, το οποίο ισχυρίζεται ότι το πορτρέτο του Ομπάμα βασίζεται σε επεξεργασία φωτογραφίας που τράβηξε το πρακτορείο, και διεκδικεί οικονομική αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: