ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ


Την πρώτη εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του έπειτα από εκείνη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης τον προηγούμενο Σεπτέμβριο θα παραχωρήσει σήμερα ο κ. Γ.Παπανδρέου . Η πρωτοβουλία αυτή σχεδιαζόταν τις προηγούμενες εβδομάδες και κύριος στόχος της είναι η πολιτική κεφαλαιοποίηση του διαστήματος που μεσολάβησε από το φθινόπωρο ως σήμερα, οπότε και το ΠαΣοΚ κατόρθωσε να αναστρέψει την εις βάρος του δημοσκοπική εικόνα.

Η ανατροπή αυτή, έπειτα από περίπου οκτώ χρόνια, εν πολλοίς οφείλεται και στις ανεπάρκειες της κυβέρνησης, όπως αναγνωρίζουν οι περισσότεροι στο ΠαΣοΚ. Για τον λόγο αυτόν κρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι απαιτείται μια νέα εφ΄ όλης της ύλης τοποθέτηση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα το απόγευμα θα επιχειρήσει να πείσει πως είναι «έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας».

Θα αναφερθεί στο πολιτικό πλαίσιο που είχε περιγράψει στη ΔΕΘ και θα υπενθυμίσει τις εξειδικεύσεις που ακολούθησαν, με τις προτάσεις για τους δανειολήπτες, τους μικρομεσαίους και την απασχόληση, ενώ αναμένεται να υπογραμμίσει ότι το ΠαΣοΚ διαθέτει σχέδιο, τη στιγμή που η ΝΔ έχει μετατρέψει τη χώρα σε «ακυβέρνητο καράβι».

Κατά την αρχική τοποθέτησή του ο κ. Παπανδρέου αναμένεται ότι θα αποφύγει τους μηδενισμούς και θα προσπαθήσει περισσότερο να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, με βασική προϋπόθεση, προφανώς, τη νίκη του ΠαΣοΚ στις εκλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει προσφυγή στις κάλπες, ενώ αναμένεται να επιδείξει ιδιαίτερη επιμονή στα ζητήματα διαφάνειας, στο οικονομικό σκέλος των προτάσεών του για την πράσινη ανάπτυξη και στις προτάσεις του για την Παιδεία και την ασφάλεια. Αναφορές αναμένονται από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και στα περιστατικά της προηγούμενης Τρίτης στον Πειραιά, όπου ο ίδιος δέχθηκε τα δακρυγόνα των ΜΑΤ. Το ΠαΣοΚ επιτέθηκε χθες και πάλι στην κυβέρνηση και στον ανα πληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χρ.Μαρκογιαννάκη, υπογραμμίζοντας ότι επιχειρούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του κ. Μαρκογιαννάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε χθες ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υποχρεούται να λέει σε κανέναν πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή και προσέθεσε ότι, αντιθέτως, η Αστυνομία υποχρεούται, όταν βλέπει πως βρίσκεται κάπου ο θεσμικός παράγων, που είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να φροντίζει για την ασφάλειά του. Επιπλέον ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε: «Αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση στους πολίτες είναι το εξής: Με την εξαίρεση ορισμένων μεμονωμένων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας,που προς τιμήν τους εξέφρασαν σε δηλώσεις τους τη λύπη τους- την ντροπή τους κάποιοι- για το χθεσινό (σ.σ.: προχθεσινό) επεισόδιο, η επίσημη κυβέρνηση δεν έχει πει απολύτως τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: