ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ 80% ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ


Καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα ετοιμαζόταν για ακόμη μία σημαντική ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου, με την οποία αναμενόταν να θέσει επί τάπητος τις προεκλογικές του υποσχέσεις για υγεία, παιδεία και κλιματική αλλαγή, χθεσινή δημοσκόπηση του έδινε «τονωτική ένεση», καθώς εμφάνιζε τους Αμερικανούς με ποσοστό της τάξης του 70% έως 80% να εγκρίνει τον πρώτο του μήνα στον Λευκό Οίκο και τις πρωτοβουλίες του για τόνωση της οικονομίας και αντιμετώπιση της κρίσης των στεγαστικών δανείων.

Ωρες πριν μεταβεί στο Καπιτώλιο για την ομιλία του, την οποία στελέχη του επιτελείου του χαρακτήριζαν ως «διάγγελμα προς το έθνος», ο Ομπάμα είχε μια σημαντική συνάντηση στον Λευκό Οίκο: δέχτηκε τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Τάρο Ασο. Ηταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που μετέβη στον Λευκό Οίκο μετά την ορκωμοσία Ομπάμα, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την προτεραιότητα που δίνει η νέα διακυβέρνηση στις σχέσεις της με την Ασία.

Και ενώ ο Ομπάμα συνομιλούσε με τον Τάρο Ασο, δημοσκόπηση της εφημερίδας «Washington Ρost» έκανε τον γύρο του κόσμου αναφέροντας πως περισσότεροι από επτά στους δέκα Αμερικανούς επιδοκιμάζουν το μέχρι σήμερα έργο του, ενώ η υποστήριξη προς το πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης ύψους 787 δισ. δολαρίων αλλά και προς το πρόγραμμα ύψους 75 δισ. για την αντιμετώπιση της κρίσης των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων φτάνει το 64%.

Περίπου ένα 80% δηλώνει είτε ότι επιβεβαιώνονται οι προσδοκίες του απ τον Ομπάμα ή ακόμη ότι ο νέος πρόεδρος ξεπερνά πολύ τις προσδοκίες του. Ωστόσο, σημαντική πτώση παρουσιάζουν τα ποσοστά των Ρεπουμπλικάνων που βλέπουν θετικά τις πρωτοβουλίες Ομπάμα, φτάνοντας στο 37% έναντι 62% που ήταν η εμπιστοσύνη των Ρεπουμπλικάνων κατά την περίοδο της προετοιμασίας για την ανάληψη της προεδρίας.

Επίσης, περίπου επτά στους 10 Αμερικανούς αντιτίθενται στην παροχή 14 δισ. δολ. στις αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Chrysler, κάτι που ο Ομπάμα εξετάζει σε μια προσπάθεια να περισώσει θέσεις εργασίας και να αποτρέψει την κατάρρευση του Ντιτρόιτ.

1 σχόλιο:

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

Μας λες ψέμα για ηλικία πάππου, αρρώστια γιαγιάς, αντάρτες συμπεθέρους που σκότωσαν πάππου. Μας έδιωξες Ιάκωβο και επίβαλλες Ομπαμα. Μας λες ψεμα για την αίτια του κρυολόγημα. Μας λες ψεμα για τα λογια του Χριστού και του Περικλή. Έπρεπε να σε σφαλιαρωνα οταν θρηνουσες κόκκινο τράγο που μας αραπωσες. Μας λες ψεμα για τη ενοχεια Βενιζέλου στη Σμύρνη. Μας λεσ ψεμα για χαρεμι δασκαλιτσες του επιθεωρητή. Μας λες ψεμα για τη χορωδία και στασίδι. Θα φας τώρα στάχτη απο ρουθούνι τη ψευτιά Ιππως Τρωης που μας λες τύπους και κομπλεκτικους που δεν ανεχόμαστε τη κατεργαριά σου. Πως τολμάς και τιμας αντι να τιμωρας τους ανταρτες του πολυτεχνίου; εμεις οι ανταρτοπληγτοι του εξωτερικού θα δυσφημίζουμε την πουτάνα του Αρμαγεδδώνα ψευδελλαδα σας να ξερη δυσης. οποίος έβαλε Φλωράκη στη Βουλή την Ελλάδα θα θρηνη. οποίος ακούη Φαραντούρη, θα φάη τσεκούρι. διαλοτσυπριοτες έκρυψαν ανταρτες και για αυτο αξίζαν μάτωμα. Θρομβοβράκι: Θα τους γκρεμίσουμε τους έλληνες, σίγουρα ναί, με το τσεκουρί και με τον κασμά, θα τους φάμε, θα τους φάμε! ήμαστε ανταρτοπληγτοι πρόσφυγες όχι απόδημοι! όπως φύγαμε, μεχμεκωμουνες, να φυγουν.