ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΕΩΣ 4,6 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Διατηρείται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα στον κυριακάτικο Τύπο.

Η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από το κυβερνών κόμμα στην πρόθεση ψήφου κυμαίνεται από 3,1% έως και 4,6%, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής προηγείται σταθερά του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Focus για τη Real News, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 3,1% της ΝΔ συγκεντρώνοντας ποσοστό 29,4% έναντι 26,3% του κυβερνώντος κόμματος. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6,6%, ΣΥΡΙΖΑ με 6,1%, ΛΑ.Ο.Σ. με 4,3% και οι Οικολόγοι 3,3%. Δεν γνωρίζω, δεν απαντώ, απάντησε το 16,9% των ερωτηθέντων.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κώστας Καραμανλής προηγείται του Γιώργου Παπανδρέου με 38% έναντι 29,7%, ενώ 31,3% απαντά κανένας από τους δυο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις στην ερώτηση τι πρέπει να γίνει με τους δύο πολιτικούς αρχηγόυς σε περίπτωση εκλογικής ήττας.

Στην ερώτηση αν θα πρέπει να παραμείνει αρχηγός της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής ή να εκλεγεί άλλος στη θέση του, οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος λένε «ναι» στην παραμονή του με το συντριπτικό 88,4%. Αντίστοιχα, στο ίδιο ερώτημα για το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ οι ψηφοφόροι του Κινήματος σε ποσοστό 56,3% προτιμούν την εκλογή νέου αρχηγού, έναντι 39,3% που επιθυμούν την παραμονή του Γ. Παπανδρέου.

Προβάδισμα 4,5% έχει το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το βαρόμετρο της Ρublic Issue για την Καθημερινή. Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 38,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%, το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 4,5% και οι Οικολόγοι με 3,5%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, ο Κώστας Καραμανλής προηγείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 39% έναντι 35% του Γιώργου Παπανδρέου. Κανείς από τους δύο απαντά το 24%.

Στο 4,3% είναι «ψαλίδα» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής. Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 34,6% έναντι 30,3% της ΝΔ, έπονται το ΚΚΕ με 7,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,1% και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 4,1%.

Aξιοσημείωτο στην έρευνα της Μarc είναι το συμπέρασμα ότι σε περίπτωση διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ «κλειδώνει» και την αυτοδυναμία, την οποία ωστόσο δεν εξασφαλίζει με το ισχύον εκλογικό σύστημα.

Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία εμφανίζεται και πάλι ο Κώστας Καραμανλής με 43,3% έναντι 39,2% του Γιώργου Παπανδρέου.

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 33% έναντι 28,4% της ΝΔ δείχνει και η δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 33% και ακολουθούν ΝΔ με 28,4%, το ΚΚΕ με 7,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,3% και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 4%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: