ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΙΚΟΠΗ 15.000 ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ 27 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η PANASONIC

Η ιαπωνική εταιρεία υψηλής τεχνολογία Panasonic, ηγέτιδα δύναμη στην κατασκευή τηλεοράσεων τεχνολογία plasma, ανακοίνωσε την Τετάρτη (4/2) ότι θα προχωρήσει σε περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας καθώς και ότι θα κλείσει 27 εργοστάσια.

Η Panasonic είναι – όπως και άλλες ιαπωνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας- «θύμα» τόσο της ραγδαίας μείωσης των πωλήσεων παγκοσμίως λόγω της οικονομικής κρίσης, όσο και με την ενίσχυση του γεν, που «εξανεμίζει» τα κέρδη εξαγωγών.

Στην ίδια «μοίρα» βρίσκονται και άλλοι κολοσσοί, όπως η Sony, η Toshiba και η Hitachi, οι οποίες όπως αναφέρει το Reuters βρίσκονται αντιμέτωπες με απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία Panasonic – προηγουμένως γνωστή ως Matsushita Electric – ανακοίνωσε απώλειες 63.1 δισεκατομμυρίων γεν το τελευταίο τρίμηνο του 2008, ενώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχε κέρδη 115.2 δισεκατομμύρια.

Η Panasonic προβλέπει έξοδα 380 δισεκατομμυρίων γεν (4.2 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι τις 31 Μαρτίου. Από αυτά τα 345 δισ. θα κατευθυνθούν προς την αναδιοργάνωση της εταιρείας ενώ 7,75 δισ. υπολογίζεται ότι θα «χάσει» από την μείωση των πωλήσεων που τις εκτιμά στο 7,75%.

Όσον αφορά τις απολύσεις, αυτές θα αφορούν και μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους, ενώ όσον αφορά τη «γεωγραφία» οι μισές θ γίνουν στην Ιαπωνία και οι μισές στο εξωτερικό. Το συνολικό προσωπικό της εταιρείας αριθμεί 300.00 μόνιμους εργαζομένους.

«Μείωση των πωλήσεων έχουμε σε όλους τους τομείς δραστηριότητας κατά το κατά το τρίτο τρίμηνο και περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη μείωση για αυτό που διανύουμε, καθώς και περαιτέρω μείωση των κερδών σε όλα τα προϊόντα» δήλωσε ο Makoto Uenoyama, διευθυντής της εταιρείας.

Πηγή: www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: