ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13

Παραλίγο τραγωδία με τρένο του ΟΣΕ , αποκαλύπτεται με τέσσερις ημέρες καθυστέρηση. Ο σταθμάρχης ξέχασε να γυρίσει το κλειδί με αποτέλεσμα το τρένο στο οποίο βρίσκονταν 180 επιβάτες, να κινδυνέψει να εκτροχιαστεί. Συγκεκριμένα, η επιβατική αμαξοστοιχία 50 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, βρέθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε παρακαμπτήρια γραμμή του σταθμού Δοξαρά, λίγο πριν από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σταθμάρχης είχε ζητήσει από τους μηχανοδηγούς της αμαξοστοιχίας να αλλάξουν γραμμή και να κινηθούν μέσω της αντίθετης γραμμής (εκείνης που εξυπηρετεί τα τρένα που κατευθύνονται προς την Αθήνα), λόγω έργων που ήταν σε εξέλιξη στο σημείο. Όμως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο σταθμάρχης ξέχασε τα κλειδιά των γραμμών γυρισμένα προς την παρακαμπτήριο, με αποτέλεσμα το τρένο κατά την είσοδό του στον σταθμό με ταχύτητα περίπου 160 χιλιομέτρων την ώρα, αντί να συνεχίσει την πορεία του προς τη Λάρισα να βρεθεί στην παρακαμπτήριο.

Ο εκτροχιασμός αποφεύχθηκε χάρη στην ψυχραιμία των μηχανοδηγών οι οποίοι δεν φρέναραν απότομα, αλλά ευτυχώς μείωσαν σταδιακά ταχύτητα από τα 160 χιλιόμετρα στα 120. Σημειώνεται ότι το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή και 13 , η οποία παραλίγο να αποδειχτεί μοιραία.

Τι να πω...μπράβο μας...έχουμε φτάσει σε σημείο να εξαρτάται η ζωή μας από τη μαλακία του καθενός. Επειδή υπάρχουν μερικοί που το μόνο που κάνουν είναι να ξύνονται, υπάρχει κίνδυνος να συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες. Δε μας αρκούν τα προηγούμενα, θέλουμε και συνέχεια. Το ναυάγιο του "Σάμινα", για παράδειγμα. Τα περσινά ρεζιλίκια με το "Sea Diamond" τα ξεχάσαμε. Τις φωτιές το καλοκαίρι του 2007 κι αυτές τις διαγράψαμε από τη μνήμη μας. Μάλλον επειδή "έφταιγε ο στρατηγός άνεμος"...Βρε άντε στο διάολο παλιοσούργελα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: