ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ Η MICROSOFT ΜΕ ΤΟΝ INTERNET EXPLORER 8

Ο ΙΕ 8 έρχεται στο προσκήνιο, με τη Microsoft να ελπίζει να κερδίσει έδαφος έναντι των υπολοίπων browsers, όπως ο Mozilla, o Opera και ο Safari. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, ο νέος εξπλόρερ θα είναι ταχύτερος, ευκολότερος στη χρήση και αρκετά πιο ασφαλής στην πλοήγηση.

«Κάναμε τον IE 8 τον καλύτερο browser για τον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο» δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft. «Η Microsoft πρέπει να κάνει τέτοιες δηλώσεις, αφού χάνει σημαντικά μερίδια αγοράς από τον Firefox, τον Chrome και τον Safari», εξηγεί ο αναλυτής της Gartner, Νιλ Μακντόναλντ. Η εταιρεία που ίδρυσε ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει πάντα πρώτη στην αγορά των browsers, παρ' όλ' αυτά όμως τα τελευταία χρόνια τα στατιστικά δείχνουν μια φθίνουσα πορεία. Στο τέλος του 2008, στοιχεία από την Net Applications έδειξαν ότι το μερίδιο αγοράς του αμερικανικού κολοσσού έπεσαν κάτω από το 70% για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια. Στο μεταξύ, το αντίστοιχο μερίδιο του Mozilla ξεπέρασε για πρώτη φορά το 20%.

Η δοκιμαστική έκδοση του ΙΕ 8 κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, ενώ η δεύτερη πριν από μερικούς μήνες. Σήμερα βγήκε υποψήφια τελική έκδοση. Για την κανονική κυκλοφορία του, απομένουν ορισμένες ρυθμίσεις. «Αυτό που διαπιστώνουμε για πολλούς καταναλωτές είναι ότι η εμπειρία τους με υπολογιστές σχετίζεται άμεσα με τη χρήση browser», ανέφερε η Άμι Μπαρζντούκας, εκπρόσωπος της εταιρείας. «Ο ρόλος του browser γίνεται όλο και πιο σημαντικός. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε ταχύτητα, χρηστικότητα και ασφάλεια».

Όπως προείπα, ο νέος ΙΕ 8 έχει αναβαθμιστεί για να είναι ταχύτερος. Υπάρχουν νέα στοιχεία που διευκολύνουν την πλοήγηση, ενώ η Microsoft φρόντισε σε περίπτωση που ανοιχτεί σελίδα που περιέχει κινδύνους, να κλείνει μόνο η συγκεκριμένη καρτέλα και όχι όλο το πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της ασφάλειας η ίδια η εταιρεία κατασκεύασε τις ρυθμίσεις, καθιστώντας έτσι το ΙΕ 8 «τον πιο ασφαλή browser της αγοράς». Πλέον, υπάρχει η δυνανότητα πλοήγησης InPrivate. Ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης του τι κάνει από άλλους, κυρίως για διαφημιστικούς σκοπούς. Σ' αυτό υπάρχουν αντιδράσεις, όμως κατά τη γνώμη μου είναι απολύτως σωστό.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως ό,τι κι αν έφτιαξε η Microsoft, αυτοί που επέλεξαν πριν από καιρό να χρησιμοποιούν κάποιον browser εκτός του Internet Explorer δύσκολα θα επιστρέψουν στον ΙΕ. Όμως όταν ένα προϊόν το υπογράφει η Microsoft, τότε αξίζει τουλάχιστον τη δοκιμή.

Προσωπικά, θέλω να πω τα εξής. Ο ΙΕ 8 δεν είναι άσχημος browser. Έχω δοκιμάσει τη δεύτερη δοκιμαστική έκδοση. Είχε ορισμένα προβληματάκια όσον αφορά το χρόνο ανταπρόκρισής του και διάφορα τέτοια, όμως δεν αποτελεί καθόλου κακή επιλογή. Πάντως, θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ περισσότερο τον Mozilla Firefox. Και μιας και το 'φερε η κουβέντα, για τους συντάκτες του ιστολογίου συνιστώ τον Μοτζίλα. Για τους αναγνώστες, συστήνω ανεπιφύλακτα τον Safari της Apple. Προβάλλει το ιστολόγιο όπως κανένας άλλος browser. Όποιος επιθυμεί να κατεβάσει τον νέο ΙΕ 8, μπορεί να επισκεφτεί το site της Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια: