ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

GREEN DAY


GREEN DAY, GREEN DAY, GREEN DAY! Η ιστορία του συγκροτήματος.... Οι Green Day είναι μια Αμερικάνικη punk rock μπάντα που δημιουργήθηκε το 1988 στο Rodeo της California και το αρχικό τους όνομα ήταν Sweet Children. Tη μπάντα την αποτελούσαν αρχικά ο Billie Joe Armstrong (φωνή, πρώτη κιθάρα), o Mike Dirnt (Μπάσο, φωνητικά) και ο Al Sobrante (Ντράμς, φωνητικά). Aργοτερα, και με την αποχώρηση του Al Sobrante και την προσχώρηση του Tré Cool (επίσης Ντράμς και φωνητικά), αλλαξαν το ονομα τους σε Green Day. Ήταν μέλη της πανκ ροκ σκηνής της 924 Gilman Street στο Berkeley, California. Οι "πρώιμες" κυκλοφορίες τους ήταν απο την ανεξάρτητη εταιρεία Lookout!Records. Καμία απο εκείνες τις κυκλοφορίες δεν έγινε ευρέως γνωστή, άρα ούτε και το συγκρότημα. Ώσπου ήρθε το άλμπουμ "Dookie" το 1994, το οποίο θεωρείται το υπεύθυνο άλμπουμ για την επιτυχία των Green Day. Απο τότε, οι Green Day έγιναν ευρέως γνωστοί, μαζί με τις άλλες Καλιφορνέζικες μπάντες The Offspring και Rancid, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα τρία άλμπουμ που ακολούθησαν το "Dookie", "Insomniac", "Nimrod" και"Warning" δεν είχαν την επιτυχία του "Dookie", αλλά θεωρήθηκαν αρκετά καλά. Η "ροκ όπερα", "American Idiot", που κυκλοφόρησε το 2004, κατάφερε να ελκύσει και νεαρότερο κοινό και πούλησε 5 εκαττομμύρια CD στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μπάντα έχει πουλήσει 60 εκαττομύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο (τα 22 απο αυτά πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες). Έχουν κερδίσει τρία Βραβεία Γκράμι, το Βραβείο Καλύτερο Εναλλακτικό Άλμπουμ για το "Dookie", το Βραβείο Καλύτερο Ροκ Άλμπουμ για το "American Idiot" και Καλύτερο Τραγούδι Της Χρονιάς για το τραγούδι "Boulevard of Broken Dreams".

Τώρα δουλεύουν στο νέο τους άλμπουμ, το οποίο θα κυκλοφορήσει το σύντομα!!!

Διαμόρφωση και Τα Χρόνια στην Lookout!(1987-1993)

Το 1987, δύο παιδικοί φίλοι, ο Billie Joe Armstrong και ο Mike Dirnt(και οι δύο 14 ετών) έφτιαξαν μια μπάντα δύο ατόμων που την ονόμασαν Sweet Children. Πρωτοέπαιξαν στις 17 Οκτωβρίου, 1987 στο "Rod's Hickory Pit" στο Vallejo, California, όπου δούλευε η μητέρα του Billie Joe. Έκαναν λίγες ζωντανές εμφανίσεις αλλά κατάφεραν να τραβήξουν το ενδιαφέρον της skene,μιας δισκογραφικής εταιρίας απο τη Μινεσότα των ΗΠΑ,για την οποία ηχογράφησαν κάποια τραγούδια που όμως δεν κυκλοφόρησαν ποτέ.Στα τέλη του 1989 μπήκε στην μπάντα ο John Kiffmeyer(Επίσης γνωστός ως Al Sobrante) και έτσι το όνομα τους άλλαξε και έγινε Green Day(η ιδέα για το όνομα τους ήρθε όταν έβλεπαν όλοι μαζί στην τηλεόραση την παιδική σειρά sesame street). Πρωτοέπαιξαν ως Green Day στο Contra Costa College, ένα κολέγιο διετούς φοίτησης στο San Pablo, στην California, στο οποίο παρακολουθούσε μαθήματα ο Sobrante. Λίγο αργότερα, ο Larry Livermore, ιδιοκτήτης της ανεξάρτητης εταιρείας Lookout!Records, ήταν σε ένα απο τα σόου τους. Η μπάντα, όπως είπε, έπαιζε "Σαν τους Beatles στο Shea Stadium" και γι' αυτό φρόντισε να υπογράψει μαζί τους συμβόλαιο. Στα τέλη του 1989 κυκλοφόρησε το πρώτο τους EP (κάτι σαν single) "1,000 Hours", και γρήγορα το ακολούθησε το πρώτο τους άλμπουμ, "39/Smooth", στις αρχές του 1990. Το βιβλιαράκι με τους στίχους στο "39/Smooth" περιείχε ένα γράμμα που πιθανότατα ήταν απο την I.R.S. Records, το οποίο έλεγε οτι η εταιρεία προσπάθησε να υπογράψει συμβόλαιο με το συγκρότημα. Περιείχε επίσης και το γράμμα-απάντηση του συγκροτήματος το οποίο έλεγε δεν δέχονταν και οτι θα έμεναν στην Lookout!Records,καθώς η I.R.S. Records ήταν "ξεπεσμένη". Αργότερα εκείνο τον χρόνο ηχογράφησαν ακόμα δύο EP, "Slappy" και "Sweet Children" τα οποία περιείχαν και κάποια κομμάτια που είχαν ηχογραφήσει παλιότερα με την Skene!Records, μια εταιρεία στην Minneapolis. Το 1991, με την Lookout! κυκλοφόρησαν το 1,039/Smoothed Out Slappy Hours, μια συλλογή των προηγούμενων EP και LP. Στα τέλη του 1990, λίγο μετά την πρώτη τους περιοδεία, ο Sobrante αποφάσισε να πάει στο κολέγιο. Έτσι, ο ντράμερ της Lookout!, Tré Cool, μπήκε στο συγκρότημα ως προσωρινός αντικαταστάτης του, αλλά όταν έγινε ξεκάθαρο οτι ο Sobrante δεν θα μπορούσε να είναι με το συγκρότημα συνεχώς, η παρουσία του Tré Cool έγινε μόνιμη. Το συγκρότημα βρέθηκε σε περιοδεία το μεγαλύτερο μέρος του 1992 και 1993, και έδωσε κάποιες συναυλίες στην Ευρώπη. Το δεύτερο πλήρως ολοκληρωμένο άλμπουμ τους Kerplunk! πούλησε πάνω απο 50.000 αντίτυπα στις Η.Π.Α., ποσοστό αρκετά μεγάλο για την ανεξάρτητη πανκ ροκ σκηνή του 1992.

Επιτυχία(1994-1996)

Η επιτυχία του Kerplunk τράβηξε το ενδιαφέρον μεγαλύτερων εταιρειών, οπότε το συγκρότημα άφησε φιλικά την Lookout! και υπέγραψε με την Reprise Records, αφου τράβηξαν την προσοχή του παραγωγού Rob Cavallo. Το οτι υπέγραψαν με την Reprise τους αντάμειψε με φοβερές πωλήσεις όμως το μέχρι τότε κοινό τους άρχισε να τους κατακρίνει επειδή πήραν έναν πιο εμπορικό δρόμο. Οι ίδιοι είχαν πει ότι δεν τους ενδιέφερε να συνεχίσουν να παίζουν πανκ αλλά ήθελαν να κάνουν κάτι καινούργιο. Τότε, οι Green Day ηχογράφησαν το Dookie με την βοήθεια του rob cavallo,παραγωγού μεταξύ άλλων των avril lavigne,my chemical romance και alanis morisette,το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1994 και ηχογραφήθηκε σε 3 εβδομάδες. Το Dookie ήταν μια τεράστια επιτυχία, και τα τργούδια "Longview", "Basket Case" και "When I Come Around" έπαιζαν στα ραδιόφωνα απο το MTV και όλα τους έφτασαν την #1 θέση στα Modern Rock Tracks Charts. Εκείνον τον χρόνο, οι Green Day πήγαν σε μια περιοδεία με τον συγκρότημα Pansy Division. Επίσης, εκείνη την εποχή στο Lollappalooza Festival και στο Woodstock 1994, όπου και άρχισαν έναν λασποπόλεμο. Κατα την διάρκεια μιας συναυλίας, ένας φύλακας ασφαλείας μπέρδεψε τον Mike Dirnt για κάποιον θαυμαστή που είχε ανέβει στην σκηνή και του έριξε μια μπουνιά. Πάρα πολλοί είδαν την συναυλία τους στο Woodstock 1994 και έτσι η δημοσιότητα τους αυξήθηκε. Το 1995 κέρδισαν ένα Βραβείο Γκράμι για το Καλύτερο Εναλλακτικό Άλμπουμ και το συγκρότημα έβαλε υποψηφιότητα 9 κατηγορίες των Βραβείων MTV, μεταξύ των οποίων και ως Βίντεο Της Χρονιάς. Το συγκρότημα έκανε το πρώτο του διάλειμμα το 1996,ακυρώνοντας μάλιστα και την ευρωπαϊκή περιοδία του λόγω υπερκόπωσης.

'"Το τέλος των green day (1995-2003)"' Το τέταρτο άλμπουμ τους με τίτλο insomniac (άυπνος) κυκλοφόρησε το 1995 και,σύμφωνα με μια εκδοχή,πήρε αυτόν τον τίτλο επειδή ο billie joe δεν μπορούσε να κοιμηθεί απο το κλάμα του γιου του (jacob) την εποχή που ηχογραφούσαν το άλμουμ. Σκοτεινός δίσκος,καλές κριτικές, 7 εκ. αντίτυπα στις ΗΠΑ, πολλές υποψηφιότητες για grammy,mtv vma+american music awards αλλά δεν κέρδισαν πουθενά. Όλα έδειχναν οτι το κοινό τους τους είχε εγκαταλείψει. Ένα χρόνο μετά,το 1997, και αφού συνεργάζονται ξανά με τον rob cavallo και κυκλοφορούν το nimrod (όνομα ενός ανθρώπου στη Βαβυλώνα που προσπάθησε να ξεγελάσει τον Θεό) . Έχοντας εντελώς διαφορετικό ύφος απο τις προηγούμενες δουλειές τους, το άλμπουμ προκάλεσε διάφορα συναισθήματα στους φανς τους. Το τραγούδι που έσωσε την κατάσταση ήταν μια ακουστική μπαλάντα με τίτλο time of your life (good riddance) που τους χάρισε ένα video music award για το καλύτερο εναλλακτικό βιντεοκλίπ. Επίσης αυτό το τραγούδι ήταν το πιο δημοφιλές τραγούδι γάμου για το 2002. Το 2004 πάλι θα κυκλοφορήσουν ένα ακόμα επυτιχημένο cd με όνομα American idiot οπου και θα πουλήσουν πάνω απο 15.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως. Cd το οποίο θα περιέχει τα hit singles τους American idiot, Holiday,Boulevard of broken dreams,Wake me up when september ends.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι πολύ true.I χάσει βάρος μου μόλις έκανε αλλαγές στα τρόφιμα, λαμβάνοντας όλα τα λαχανικά και των χαμηλών υδατανθράκων και αυτό με βοήθησε πολύ και το προτείνω σε όλους