ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ΜΕ ΝΤΕΡΜΠΥ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑ

Επιτέλους, έρχεται ένα Σαββατοκύριακο από τα λίγα κάθε χρόνο. Ένα Σαββατοκύριακο μετά από δύο μέρες που καθόμαστε σπιτάκι μας και γι' αυτό να 'ναι καλά οι 3 Ιεράρχες. Δόξα σοι...Όμως, να 'ναι καλύτερα όσοι θα παίξουνε μπαλίτσα. Έχουμε και λέμε...

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το Σαββατοκύριακο που έρχεται, με 3 ντέρμπυ σε Ιταλία, Ελλάδα και Αγγλία. Ας ξεκινήσουμε από την Ιταλία. Λάτσιο και Μίλαν κοντράρονται την Κυριακή στο Ολίμπικο, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο. Οι "ροσονέρι" βρίσκονται 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ και η απώλεια βαθμών θα σήμαινε καταστροφή. Από την άλλη, οι συμπολίτες της Ρόμα στο Ολίμπικο θέλουν τη νίκη για τους δικούς τους λόγους, δεν έχω ασχοληθεί μ' αυτό το πράμα που κάποιοι αποκαλούν "ομάδα" και δεν έχω ιδέα για τη θέση που βρίσκεται στη βαθμολογία. Forza Milan, forza Kaka. Ο αγώνας των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο στο Σαν Σίρο, είχε βρει νικήτρια τη Μίλαν με 4-1, με καταπληκτικά γκολ από Ζαμπρότα και Κακά. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της Σέρι Α, υπάρχουν οι αγώνες Νάπολι - Ουντινέζε, Γιουβέντους - Κάλιαρι (Σάββατο), Αταλάντα - Κατάνια, Μπολόνια - Φιορεντίνα, Σιένα - Λέτσε, Τζένοα - Παλέρμο, Ρετζίνα - Ρόμα, Κιέβο - Σαμπντόρια και Ίντερ - Τορίνο. Ο αγώνας του Ολίμπικο είναι στις 21:30 την Κυριακή το βράδυ.


Στην Ελλάδα, δεσπόζει το ντέρμπυ της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. Σα να μην υπάρχουν άλλοι αγώνες, αλλά για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας ας γράψουμε και το υπόλοιπο πρόγραμμα. Στη Σούπερ Λιγκ (Σούπερ να την κάνει ο Θεός, που αμφιβάλλω κι ο Ίδιος άμα μπορεί...) έχουμε το Σάββατο το ΟΦΗ - Λάρισα και το Ηρακλής - Άρης, ενώ την Κυριακή υπάρχουν οι αγώνες Πανιώνιος - Πανθρακικός, Πανσερραϊκός - Θρασύβουλος, Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός και Σκόντα Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης. Το ΑΕΚ - Ολυμπιακός είναι στις 19:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη Nova.



Πάμε και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, στην Πρέμιερ Λιγκ. Ντερμπάρα εδώ πέρα, την Κυριακή στις 6. Λίβερπουλ - Τσέλσι στο Άνφιλντ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ισόβαθμες στον βαθμολογικό πίνακα και να θέλουν πάση θυσία τη νίκη. Η αρμάδα του Μπενίτεθ προέρχεται από το 1-1 (μα πάλι ρε γαμώτο) με την Γουίγκαν, ενώ η Τσέλσι από τη νίκη με 2-0 επί της Μίντλεσμπρο. Στον πρώτο αγώνα οι "κόκκινοι" είχαν επικρατήσει στο Στάμφορντ Μπριτζ με 0-1, παίζοντας πραγματικά τρομερή μπάλα. Ήταν πραγματική απόλαυση η παρακολούθηση ενός τέτοιου αγώνα. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις είναι Στόουκ Σίτυ - Μάντσεστερ Σίτυ, Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ, Άστον Βίλα - Γουίγκαν, Μπόλτον - Τότεναμ, Φούλαμ - Πόρτσμουθ, Χαλ - Γουέστ Μπρομ, Μίντλεσμπρο - Μπλάκμπερν και Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον. Αυτά για το Σάββατο. Την Κυριακή, υπάρχει το Νιούκαστλ - Σάντερλαντ και το μεγάλο ντέρμπυ του Άνφιλντ, στο οποίο θα συγκεντρωθεί όπως είναι φυσικό, το μεγαλύτερος μέρος των ποδοσφαιρόφιλων.

Θα έγραφα και κάτι λίγα για το ισπανικό πρωτάθλημα, όμως εκεί τα πράγματα δείχνουν να έχουν τελειώσει προ πολλού. Μέχρι και εταιρείες στοιχημάτων το πήραν απόφαση ότι η Μπαρτσελόνα το 'χει σηκώσει ήδη και ξεκίνησαν να πληρώνουν όσους στοιχημάτισαν υπέρ των "μπλαουγκράνα"! Εντάξει, μπάλα είναι και γυρίζει και φεύγει και ξανάρχεται, όμως πολύ δύσκολα θα χάσει η Μπάρτσα τον τίτλο. Δεν είναι μόνο ότι η ομάδα του Γκουαρντιόλα παίζει συνέχεια τρομερή μπάλα κι έχει στο ρόστερ παίχτες όπως ο Μέσσι και ο Ετό, αλλά είναι και τα διάφορα στραβοπατήματα που κάνουν οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: