ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ


Η περίφημη έκθεση με τίτλο «Bodies… Η έκθεση», ανοίγει τις πόρτες της το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100 Γκάζι).

Τα εκθέματα είναι αληθινά ανθρώπινα σώματα, που παρουσιάζονται στην ολότητα τους ή ανά μέρη, τα οποία έχουν διεξοδικά διαχωριστεί και διατηρηθεί μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας. Έτσι, δίνεται -όπως ποτέ μέχρι σήμερα-, η δυνατότητα στο κοινό να παρατηρήσει την πολυπλοκότητα των οργάνων και των συστημάτων του ανθρώπινου σώματος.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά το σκελετικό, μυϊκό, αναπαραγωγικό, αναπνευστικό, κυκλοφορικό καθώς και άλλα συστήματα του ανθρώπινου σώματος. Πολλά από τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σε παραστατικές αθλητικές στάσεις, επιτρέποντας στον επισκέπτη να τα συσχετίσει με τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Επίσης, αυθεντικά ανθρώπινα εκθέματα δείχνουν τη φθορά που δημιουργείται στα όργανα από το υπερβολικό φαγητό και την έλλειψη άσκησης. Ένας υγιής πνεύμονας στέκεται δίπλα σε ένα «μαύρο», κατεστραμμένο από το κάπνισμα πνεύμονα, προκαλώντας έντονη σύγκριση, δυνατότερη από οποιαδήποτε φωτογραφία.

Η Έκθεση απολαμβάνει παγκόσμιας αποδοχής, προσελκύοντας σχεδόν 11 εκατ. επισκέπτες σε μεγάλες πόλεις όπως η Ν. Υόρκη, το Λας Βέγκας, η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο, το Σάο Πάολο, η Βαρκελώνη και η Πράγα.

Στην Ελλάδα, την χώρα που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην γέννηση και την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της ανατομίας, η έκθεση έρχεται για πρώτη φορά, και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

5 σχόλια:

Karolos27 είπε...

Εγώ θα πήγαινα, αλλά πού να βρω χρόνο...όλο διαβάζω μαθήματα...χαχα. Όντως θα πήγαινα, αλλά έχω υποχρεώσεις. Να βλέπω μπάλα και να κοιμάμαι...

MaRiLou είπε...

Εγώ θα κανονίσω να πάω καμιά φορά... χωρίς πλάκα... και που τα πουλάς αυτά περί διαβάσματος... σε ξέρουμε τι φυτούκλα που είσαι δεν είναι ανάγκη να το μάθουν όλοι! χαχαχα

Karolos27 είπε...

Μα τι καλή που είσαι...τι ωραία που τα λες...

Ανώνυμος είπε...

Πεστα Μαρια! μεχρι και γαλλικα θα αρχισει να διαβαζει για το διπλωμα... xexe

MaRiLou είπε...

Φαντάσου πού μπορεί να φτάσει κάνεις!...