ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΣΚΑΡ

Με 13 υποψηφιότητες, «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», αναδεικνύεται πρωταγωνίστρια της 81ης απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ο «Σκοτεινός ιππότης», η μεγάλη υπερπαραγωγή της φετινής χρονιάς, προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου -τον οποίο υποδύθηκε ο αποθανών Χιθ Λέτζερ- αλλά απουσιάζει από τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Για το Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας προτάθηκαν οι ταινίες «Η αναμέτρηση», « Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», «Milk», «Slumdog Millionaire» και «Σφραγισμένα Χείλη».

Στην κατηγορία α’ ανδρικού ρόλου, το χρυσό αγαλματίδιο θα διεκδικήσουν ο Σον Πεν («Milk»), ο Φρανκ Λαντζέλα («Η αναμέτρηση»), ο Μίκυ Ρουρκ (Ο παλαιστής), ο Ρίτσαρντ Τζέκινς («The Visitor») και ο Μπραντ Πιτ («Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον»).

Για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου θα αναμετρηθούν η Κέιτ Γουίνσλετ (Σφραγισμένα Χείλη), η Ανν Χάθαγουεϊ («Η Ρέιτσελ παντρεύεται»), η Μέριλ Στριπ («Αμφιβολία»), η Αντζελίνα Τζολί («Η ανταλλαγή») και η Μελίσσα Λίο («Παγωμένο Ποτάμι»).

Στις υποψηφιότητες για το όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου περιλαμβάνονται ο Χιθ Λέτζερ (Σκοτεινός Ιππότης), ο Τζος Μπρόλιν («Milk»), ο Μάικλ Σάνον («Ο δρόμος της επανάστασης»), ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ («Τροπική Καταιγίδα») και ο Φίλιπ Σέυμουρ Χόφμαν («Αμφιβολία»).

Στην κατηγορία β’ γυναικείου ρόλου, οι κυρίες που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους είναι η Πενέλοπε Κρουζ («Βίκι Κριστίνα Μπαρτσελόνα»), η Άμυ Άνταμς («Αμφιβολία»), η Βιόλα Ντέιβις («Αμφιβολία»), η Ταράτζι Π. Χένσον («Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον») και η Μαρίσα Τομέι («Ο παλαιστής»).

Για το Όσκαρ της καλύτερης σκηνοθεσίας προτάθηκαν ο Ντέιβιντ Φίντσερ («Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον»), ο Ντάνι Μπόιλ («Slumdog Millionaire»), ο Γκας Βαν Σαντ («Milk»), ο Ρον Χάουαρντ («Η αναμέτρηση») και ο Στίβεν Ντάλντρι («Στίβεν Ντάλντρι»).

Στην κατηγορία καλύτερης ταινίας κινούμενων σχεδίων υποψήφιες είναι οι ταινίες «WALL-E», «Κουνγκ Φου Πάντα» και «Μπολτ».

Για το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, τέλος, έχουν προταθεί οι ταινίες «Αποστολή Στην Μπρίζ», «WALL-E», «Παγωμένο Ποτάμι», «Milk» και «Τυχερή και ευτυχισμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: