ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

WINDOWS LIVE MESSENGER 2009


Το νέο windows live messenger υπάρχει πλέον και στα ελληνικά. Όσοι θέλετε μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ. Η καινούρια έκδοση έχει σχετικά ανανεομένη εμφάνιση. Πλέον, ο χρήστης μπορεί να δημιουργεί emoticons και με άλλους τύπους εικόνας και όχι μόνο με gif. Ως εικόνα, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και κάποια κινούμενη. Αυτό πάντα με την προϋπόθεση ότι η εικόνα είναι μικρότερη από 200kb. Φυσικά, μαζί με το messenger, παρέχονται ανανεομένες εκδόσεις και των υπολοίπων υπηρεσιών τού πακέτου windows live. Οι καταστάσεις της προηγούμενης έκδοσης "επιστρέφω σύντομα" και "λείπω για φαγητό" δεν υπάρχουν. Πλέον, επιλέγετε ανάμεσα σε "διαθέσιμος", "απασχολημένος", "δεν βρίσκομαι στον υπολογιστή" και "εμφάνιση εκτός σύνδεσης". Στις συνομιλίες, κάθε φράση που γράφει ο χρήστης εμφανίζεται η μία κάτω απ' την άλλη, χωρίς να επαναλμβάνεται το όνομα όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το όνομα τού χρήστη, καθώς και το προσωπικό του μήνυμα, μπορούν να έχουν το δικό τους φόντο. Το πρόβλημα που υπήρχε πριν λίγο καιρό διορθώθηκε. Όσοι είχατε κατεβάσει το πρόγραμμα, θα γνωρίζετε πως τα emoticons εμφανίζονταν στους συνομιλιτές σας αλλά όχι σε σας. Κι όμως, έτσι ήταν. Σ' αυτόν που έγραφε το ιμότικον εμφανίζονταν το κείμενο, ενώ στον συνομιλητή του όλα δούλευαν κανονικά. Οι επαφές δεν εξαφανίζονται, όπως έχει γραφτεί σε ορισμένα forums. Ένα από τα αρνητικά της έκδοσης αυτής, είναι ότι το όνομα δεν εμφανίζεται με έντονα γράμματα, πλάγια ή με χρώμα όπως στην έκδοση 8.5 Αντιθέτως, φαίνεται ο τύπος πχ [c=#CF0B05][i][b] (για κόκκινα, πλάγια και έντονα γράμματα στο όνομα χρήστη) στην αρχή. Στους χρήστες τής έκδοσης 8.5 εμφανίζεται κανονικά, στους χρήστες της έκδοσης 2009, όμως, εμφανίζεται έτσι. Λεπτομέρεια, που αναμένεται να διορθωθεί στην τελική έκδοση τού προγράμματος. Ακόμη ένα αρνητικό είναι ότι η έκδοση αυτή δεν είναι συμβατή με το messenger plus 4.7. Όμως, είναι δεδομένο πως και αυτό το προβληματάκι θα φτιαχτεί στο μέλλον. Μπορείτε, κάλλιστα, απλά να δείτε και να δοκιμάσετε τη νέα έκδοση κι αργότερα να την απεγκαταστήσετε και να βάλετε ξανά την παλιά.
Εικόνες από το κεντρικό παράθυρο τού προγράμματος, το παράθυρο συνομιλίας και την κατάσταση επιλογής:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως...Οι επαφές εξαφανίζονται!Αυτό είναι το πρόβλημα μου εδώ και μια βδομάδα, σχεδόν!Κανω κανονικά την εγκατάσταση αλλά επαφές...πουθενά!!Τι να κάνω;;;;

Karolos27 είπε...

Βγάλε την έκδοση 2009 και βάλε την παλιά (8.5). Μετά, ξανακάνε εγκατάσταση την καινούρια έκδοση, απο το επίσημο site της Microsoft(μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το link που υπάρχει στην ανάρτηση.). Αν δε λύσεις έτσι το πρόβλημα, μπορείς να κοιτάξεις σε διάφορα φόρουμ ή να ρωτήσεις με κάποιο τρόπο την ίδια τη Microsoft.