ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

"ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΜΕΓΑΛΟ "ΝΑΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή ξαφνική πρόταση του Χρήστου Βερελή, για υπουργό Οικονομίας κοινής αποδοχή από όλα τα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ επισήμως διαφώνησε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε πως πρόκειται για προσωπική άποψη του βουλευτή. Ο Θόδωρος Πάγκαλος, όμως, με δηλώσεις του στο ρ/σ "City 99,5" δήλωσε ότι πρέπει «να δεχθούμε υπουργούς κοινής αποδοχής, υπηρεσιακούς κατά κάποιον τρόπο, στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Οικονομίας, γιατί η οικονομία της χώρας χρεοκόπησε...». Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης μαρτυρούν μεγάλο προβληματισμό σχετικά με την οικονομία. Κι αυτό αποτελεί ένα θέμα που θα πρέπει να επιλύσουν, σε περίπτωση που κερδίσουν στις επόμενες εκλογές, όπως πιστεύουν οι ίδιοι. Το θέμα της οικονομίας τους απασχολεί όντως πάρα πολύ. Ξέρουν ότι σε περίπτωση που επικρατήσουν, θα παραλάβουν μια οικονομία κατεστραμμένη, στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ο κόσμος έχει κάνει αρκετή υπομονή. Όμως κι αυτοί άνθρωποι είναι και η υπομονή τους έχει όρια. Και πλέον, εξαντλείται επικίνδυνα. Γνωρίζουν, δηλαδή, ότι η κριτική που θα τους ασκηθεί θα είναι αρκετά αυστηρή και γι' αυτό θα πρέπει να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μίλησε ακολουθόντως την επίσημη γραμμή τού κόμματός της. Επιπλέον, απέδωσε άλλους σκοπούς στην πρόταση αυτή και όχι τους επιφανείς. Δήλωσε πως «Οι φωνές από διάφορα κέντρα και φορείς για μεγάλους συνασπισμούς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και για υπουργούς κοινής αποδοχής είναι προσπάθειες αναστήλωσης του συντηρητισμού και των νεοφιλελεύθερων επιλογών και θα δημιουργήσουν περισσότερη αγανάκτηση και απελπισία». Η πρόταση του κ. Βερελή, όπως ο ίδιος είπε, έχει στόχο να τεθεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης υπό την επιτήρηση του πολιτικού συστήματος, για να βγει η χώρα από την κρίση. Αυτό πάντα με την προϋπόθεση ότι ο πρωθυπουργός θα ορίσει εκλογές στους προσεχείς μήνες. Χθες, ο κ. Βερελής στήριξε την πρότασή του, κάνοντας λόγω για άθλια κατάσταση της οικονομίας στη χώρα μας, η οποία εμπνέει έντονες ανησυχίες. «πρέπει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του να θέσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης υπό επιτήρηση άμεσα.»

Ο Θόδωρος Πάγκαλος σχολίασε την πρόταση και είπε πως «Μόνον η απομάκρυνση της οικονομίας από τον στενό κομματικό χώρο της Ν.Δ. και από την ευθύνη της Ν.Δ. θα δώσει ένα θετικό σήμα διεθνώς», είπε στον «City 99,5». Τόνισε πως οι μέρες της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή στην εξουσία είναι μετρημένες και ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να ξηλωθεί επειδή θα ξηλωθεί η κυβέρνηση Καραμανλή. Κι αυτό επειδή σε περίπτωση που η κατάσταση της οικονομίας δεν αλλάξει σύντομα προς το καλύτερο, τότε η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί τα συντρίμμια της οικονομίας και γενικότερα, της σημερινής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: