ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ!

ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΚ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Εδώ υπάρχουν σύνδεσμοι για να διαβάσετε τις φιλοσοφημένες φιλοσοφίες...
Μέρος 1ο
Μέρος 2ο
Μέρος 3ο

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 5% ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Προβάδισμα πέντε μονάδων του ΠΑΣΟΚ (31,9%) έναντι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (26,9%) δίνει η νέα δημοσκόπηση της GPO, από την οποία επίσης προκύπτει ότι το κόμμα που κέρδισε τις εντυπώσεις από τη στάση του στα πρόσφατα γεγονότα είναι το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, πρώτο κόμμα θα ήταν το ΠΑΣΟΚ (31,9%), δεύτερο η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (26,9%), τρίτο ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (8,5%), τέταρτο το ΚΚΕ (8%), πέμπτο το ΛΑΟΣ (5,8%) και έκτο οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ (3,1%).

Το ΚΚΕ, ωστόσο, είναι το κόμμα που σύμφωνα με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων (23,4%) τήρησε την πιο σωστή στάση στα τελευταία γεγονότα, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ (21,2%), η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (16,8%) και το ΛΑΟΣ (7,5%). Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως πληρώνει τον τρόπο με τον οποίο καταδίκασε τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και τις επιθέσεις που δέχεται για το ζήτημα των κουκουλοφόρων τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από το ΚΚΕ, καθώς έρχεται τελευταίος με ποσοστό 5,6%.

Παρόμοια, πάντως, είναι η εικόνα και για την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, καθώς η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ (29,2%) έναντι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (27%), αλλά με μικρότερη διαφορά, της τάξεως των 2,2 μονάδων, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (10,8%), το ΚΚΕ (9%), το ΛΑΟΣ (7%) και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ (4%).

Καθόλου θετικές δεν είναι οι απόψεις των ερωτηθέντων για το έργο τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 70.4% έχει αρνητική άποψη για το έργο της κυβέρνησης (έναντι 29% θετικών απόψεων) και το 64,2% για το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο, πάντως, συγκεντρώνει και τις θετικές απόψεις του 35,2%. Αρνητική είναι η άποψη των ερωτηθέντων για τον Κώστα Καραμανλή ως πρωθυπουργό, καθώς το 56,9% τον κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 42,2% που τον κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά. Παρόμοια είναι το κλίμα και για τον Γιώργο Παπανδρέου ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού συγκεντρώνει τις αρνητικές απόψεις του 62,3% και τις θετικές του 37,2%. Η εικόνα είναι, ωστόσο, διαφορετική στην άποψη για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, καθώς ο Κώστας Καραμανλής προηγείται του Γιώργου Παπανδρέου κατά 8,6 μονάδες.

Στην ερώτηση «ποιόν θα επιλέγατε για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση», το 29,1% τάσσεται υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΠΑΣΟΚ, το 22,6% υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, το 22% υπέρ της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και το 17,2% υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πώς γινεται να εμπιστευομαστε ολες τις δημοσκοπησεις των μμε??ποιος σας ειπε οτι δεν ειναι κατευ9υνομενες??ολα τα καναλια,οι δημοσιογραφοι,ολα ειναι πουλημενα...

μην αποσπατε το νου σας απο ολα αυτα που συμβαινουν με το να ασχολειστε με μαλακιες του τυπου και της τηλεορασης...
γιωτα

Karolos27 είπε...

Σ' αυτά που λες θα σου απαντήσει η Μαρία, που δημοσίευσε και την ανάρτηση. Πάντως, εγώ από τη μεριά μου σου λέω ότι ακούμε τι λένε τα Μ.Μ.Ε. και μετά τα κρίνουμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Δεν τα τρώμε, απλώς τα ακούμε. Και δε γίνεται να μην ασχολούμαστε, γιατί τότε δε θα ξέρουμε τι συμβαίνει και πού. Αλλά επαναλαμβάνω. Απλά ΑΚΟΥΜΕ, δεν ΤΡΩΜΕ. Χρόνια παιδιά στα παιδιά που ερωτεύονται, στα παιδιά που δεν τρώνε τη φόλα, στα παιδιά που τα θέλουνε όλα...Δε μασάμε. Βλέπουμε, δοκιμάζουμε και συνήθως...ΦΤΥΝΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

τοσο το καλυτερο αν αναρτη9ηκε με στοχο την επικριση γιατι(επετρεψε μου να πω) ολα αυτα που μας ταιζουν συνη9ως τα τρωμε...αμασητα
γιωτα

Marilou είπε...

Εγώ από την μεριά μου πάλι, την συγκεκριμένη ανάρτηση δεν την ανέβασα με στόχο την υποχρεωτική επίκριση, απλά έθεσα ένα θέμα της επικαιρότητας. Ο καθένας έχει την άποψη του και έχει φυσικά το δικαίωμα να είναι είτε υπέρ είτε κατά των Μ.Μ.Ε.

Εγώ προσωπικά συμφωνώ ότι τα Μ.Μ.Ε είναι πουλημένη υπόθεση... αλλά όπως είπα είναι η προσωπική μου άποψη και δεν μπορώ να την επιβάλλω σε κανέναν.